Äänestä PäPan ehdotusta Helsingin kaupungin Ideahaussa – jaossa 900 000 euroa!

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset kannustaa jäseniään ja partiotoiminnasta kiinnostuneita äänestämään Helsingin kaupungin ideahausta löytyvää Tekemällä oppii! -partiotoimintaa ammattiin opiskeleville -hanketta 14.5. mennessä.

Äänestystulosta käytetään päätöksenteon tukena, kun kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala kohdentaa uutta avustusrahoitusta harrastamisen ja liikkumisen lisäämiseksi Helsingissä. Jaossa on 900 000 euroa.

Tekemällä oppii! – partiotoimintaa ammattiin opiskeleville

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ehdottoman hankkeen tavoitteena on lisätä harrastamista toisen asteen ammattiin opiskelevien helsinkiläisnuorten parissa. Hankkeessa on uutta se, että poimimme partio-ohjelmasta ja partion kasvatustavoitteista aktiviteetteja, jotka toimivat osana ammattiopintoihin valmentavia opintoja. Partiotoiminta tarjoaa ammattiin opiskeleville mahdollisuuksia oman ammattiosaamisen toteuttamiseen vapaaehtoistoiminnassa, esimerkiksi retkillä ja leireillä sekä erilaisissa tapahtumissa.

Partio ei aiemmin ole tehnyt Helsingissä näin suoraa yhteistyötä toisen asteen oppilaitoksen kanssa. Myös opiskelijajärjestöt ovat partiolle uusia kumppaneita. Hankkeen toteutus vaatii 1½-2 hanketyöntekijän työpanoksen. Yhteystyön hengessä alustava suunnitelma on, että yksi työntekijä tulisi partiotaustalla ja toinen opiskelijajärjestötaustalla.

Hankkeen tarkempi kuvaus ja lisätiedot löytyvät Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Ohjeet äänestämiseen

1. Kirjaudu Facebook-, Google- tai YLE-tunnuksilla tai rekisteröidy uutena käyttäjänä:

HUOM: rekisteröitymisen vahvistussähköposti saattaa mennä roskaposteihin.

2. Etsi ideahausta PäPan hanke hakusanalla ”partiotoiminta” tai käytä suoraa linkkiä:
HUOM: PäPan hankkeen nimi on: Tekemällä oppii! -partiotoimintaa ammattiin opiskeleville.

3. Klikkaa ”KANNATA”.
HUOM: Yhtä hanketta voi kannattaa vain kerran ja ilman kirjautumista äänestys ei onnistu.

Aikataulu

Lisää projektista: https://osallistu.hel.fi/processes/harrastuksia-helsinkilaisille

27.4.2018 – 14.5.2018 Ideoiden kannattaminen ja kommentointi
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan maaliskuussa avattu Ideahaku tuotti lähes sata uuttaa idea, joilla parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen. Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan arvioimaan ja kannattamaan ideoita.

15.5.2018 – 31.5.2018 Jatkokehitettävien hankkeiden valinta
Tulosta käytetään päätöksenteon tukena, kun kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala valitsee jatkokehitettävät ideat, jotka osallistuvat harrastamisen ja liikkumisen avustushaun seuraavaan vaiheeseen. Toimialajohtaja päättää jatkoon pääsevistä hankkeista toukokuun 2018 loppuun mennessä.

1.6.2018 – 3.8.2018 Toinen hakukierros
Toinen hakukierros on rajattu ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon valituille hankkeille ja sulkeutuu 3.8.2018. Ideahaun perusteella toiseen vaiheeseen valittaville hankkeille voidaan osoittaa erikseen sovittava kehittämismääräraha tai palvelumuotoiluosaaja idean toteuttamisen tueksi.

4.8.2018 – 30.9.2018 Päätös avustusten kohdentamisesta
Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää syyskuussa lopullisista hankkeista lautakunnan jaostojen annettua asiasta lausuntonsa.