Ärsyttääkö kaupungissasi jokin? Olisiko sinulla idea, miten asioita pitäisi kehittää? Onko vaikuttaminen intohimosi? Jos vastasit johonkin näistä kohdista kyllä tai ehkä, lähde ehdolle kunnallisvaaleihin! Kuntavaalit järjestetään 9.4.2017. Niissä valitaan kaupunkien valtuustoihin edustajat, jotka päättävät monista kaupungin asioista, kuten kouluista, ja miten niissä toimitaan.

Helpoin ja yleisin tapa lähteä ehdolle on olla mukana puolueen listalla. Useat puolueet ovat jo ilmoittaneet ensimmäiset ehdokkaansa, mutta vielä ehtii mukaan. Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti!

Jo ehdolla olemalla voit tuoda julkiseen keskusteluun sekä äänestäjien ja muiden ehdokkaiden tietoisuuteen sinulle tärkeitä asioita ja näkökulmia. Lisäksi ehdolla olleet voivat päästä jäseneksi valtuuston alaiseen lautakuntaan, kuten nuorisolautakuntaan. Lautakunnat ovat konkreettisia vaikuttamisen paikkoja.

Alta löydät linkit eduskuntapuolueiden omille kuntavaalisivuille. Niiltä löydät ohjeet, kuinka ilmoittautua mukaan. Puolueilta saa myös lisätietoa niiden kuntavaalitavoitteista sekä ehdokkaana olemisesta.

Keskusta

Kokoomus