Pääkaupunkiseudun Partiolaisten uunituoreesta vuosikirjasta voit lukea aikuisena partion aloittaneen Juho Päkkilän kokemuksista. Maistiaisia partiosta voit napata lauantaina 22.4. järjestettävästä partiotaitokilpailu Aikamatka-Törmästä tai lähilippukuntasi kesäleiriltä.

Kaikki alkoi silloisen työkaverin ehdotuksesta. Partiolaiseksi paljastunut kollega houkutteli Juho Päkkilän, nyt 31, Korven Koukkaajien iltapurjehdukselle. Juho ehti välissä asua muuallakin, mutta Helsinkiin palattuaan hän tuumi uuden harrastuksen aloittamista. Hänellä ei ollut partiosta juurikaan aiempaa kokemusta: kotipaikkakunnalla partio ei ollut nuoruudessa mitenkään esillä. ”Kävin muutamalla partioretkellä, touhu oli kivannäköistä ja tapasin uusia ihmisiä. Partio tuntui mielenkiintoiselta harrastukselta”, Juho kertaa. Kaiken lisäksi työkaveri oli muuttunut tyttöystäväksi.

Nykyisin Juho toimii partion nuorimpien eli sudenpentulauman johtajana sekä istuu myös lippukunnan hallituksessa. Meripartio ja veneily ovat yksi niistä syistä, joka saivat Juhon liittymään lippukunnan jäseneksi.  ”Se tuo tosi kivan lisän muuhun partiotoimintaan. Purjehtiminen on ollut minulle täysin uutta ja koen, että siinä olen päässyt kehittymään eniten. Samassa harrastuksessa on kaksi eri puolta, joista olen kiinnostunut: peruspartio ja veneily. Silti partiossa minulle tärkeintä ovat hyvät kaverit! On ollut kiva päästä tekemisiin myös eri ikäisten lasten kanssa ja seurata heidän kehitystään. Tykkään myös retkeilymeiningistä: kun mennään yhdessä metsään tai kämpälle, siellä on vaan kivaa! Luonnossa retkeily antaa niin paljon uusia mahdollisuuksia”, Juho fiilistelee.

Juhon haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan uunituoreesta PäPan vuosikirjasta.

Heräsikö kipinä uuden harrastuksen aloittamiseen? Pääkaupunkiseudun lippukunnat löydät täältä, yhteystietoja ja vinkkejä saat myös toimistoltamme, p. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto(a)partio.fi.

Aikuiset pääsevät tutustumaan partioon esimerkiksi Aikamatka-Törmä-kilpailun yleisölle avoimilla rasteilla, lippukuntien kesäleireillä sekä Bonfiressa, 19.9. järjestettävässä aikuisille tarkoitetussa partiotapahtumassa (kuva viime syksyn Bonfiresta). Kuva ja teksti Susanna Kantola.