Partiotoiminta, kuten muutkin harrastukset, on ollut poikkeustilassa viime keväästä asti kestäneen pandemian vuoksi. Kaikesta huolimatta harrastusta on pyritty jatkamaan uusin kekseliäin keinoin, ja toiminta jatkuu taas normaalisti virustilanteen parantuessa. Ehkä enemmän kuin aikoihin, juuri nyt yhteistä tekemistä ja elämyksiä kaivataan. Partiossa niitä voi saada, ja toimintaa on mahdollista järjestää turvallisesti esimerkiksi etäkokoontumisina tai pienellä porukalla ulkona virustilanteen sen salliessa.

Tiesitkö, että partioharrastuksen voi aloittaa milloin vain?

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille! Partio tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen. Vaikka moni aloittaa partiossa noin 6–7-vuotiaana, mikään ei estä harrastuksen aloittamista myöhemminkään. Tammikuussa moni lippukunta, eli partion paikallisyhdistys, täydentää olemassa olevia ryhmiään uusilla harrastajilla.

Partiossa kaikenikäiset saavat seikkailla, pitää hauskaa ja leikkiä yhdessä muiden kanssa ikimuistoisia leiri- ja luontoelämyksiä unohtamatta. Partion avulla voi saada itselleen uuden kaveriporukan ja harrastusyhteisön sekä viettää aikaa yhdessä muiden kanssa.

Uutena toimintamuotona on tarjolla myös perhepartio, joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Aikuinen, sinua tarvitaan partiossa

Ilman aikuisia moni lapsi jää vaille partioharrastusta. Yksi aikuinen ryhmänvetäjä mahdollistaa kymmenen lapsen harrastuksen. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä. Kiinnostaisiko sinua vetää ryhmiä, järjestää retkiä, auttaa yhdistyksen hallinnossa tai tulla  satunnaisesti kiireavuksi? Jokaista tarvitaan, kun toiminta pääsee jälleen täyteen vauhtiin!

Partio on vastapaino työlle ja muulle arjelle. Partiota harrastamalla pääset kokemaan uutta, kehittämään itseäsi sekä liikkumaan luonnossa. Ei haittaa, vaikka et olisi ollut partiotoiminnassa mukana aiemmin: saat apua ja koulutusta. Partiokoulutuksista saa myös opintopisteitä.

Tulisitko sinä mukaan partioon? Ilmoittaudu nyt!
Tutustu partioon osoitteessa www.partio.fi/tule-mukaan.

Koronarajoitusten vaikutus partiotoimintaan

Tällä hetkellä kaikki organisoitu harrastustoiminta on pääkaupunkiseudulla keskeytetty sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Rajoitukset ja suositukset vaikuttavat myös partiotoiminnan järjestämiseen. Osa lippukunnista järjestää alle 20-vuotiaiden toimintaa ulkona tai etäkokouksina. Ajantasainen pääkaupunkiseudun partiotoimintaa koskeva ohjeistus löytyy osoitteesta www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/turvallinen-partiotoiminta