Lauantaina 11.2. Koillis-Helsingissä kuhisee, kun parisen sataa partiolaista kisaa partiotaitojen talvimestaruudesta. Mukana on 50 kisavartiollista eri ikäisiä kisaajia ympäri pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata. 


Kisaamaan matalalla kynnyksellä 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin partiotaitojen talvimestaruuskisa HankiApua järjestetään Koillis-Helsingissä Viikin, Kivikon ja Jakomäen alueilla. Tänä vuonna kisassa on panostettu erityisesti siihen, että myös ensikertalaiset uskaltautuisivat talvikisoihin. 

– Partiotaitokisoilla on pitkät perinteet, mutta monesti talvikisoihin osallistuminen jännittää kokeneempiakin kisaajia. Olemmekin halunneet järjestää tällä kertaa kisat, joihin voi lähteä myös ilman pitkää kisakokemusta. Kisareitillä liikutaan kävellen ja kisat järjestetään päiväkisana ilman yöpymistä. Matalan kynnyksen talvikisoille vaikuttaakin olleen kysyntää, sillä peräti 50 kisavartiota ilmoittautui mukaan, kilpailunjohtaja Anna-Stiina Suur-Uski iloitsee. 

Kisapäivänä vietetään kansallista 112-päivää 

112-päivä on valtakunnallinen tempaus, jonka tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. 112-päivää vietetään vuonna 2023 teemalla ”Varautuminen on arjen pieniä tekoja”. Hätänumeroviikolla ihmisiä opastetaan varautumaan erilaisiin häiriö- ja poikkeustilanteisiin sekä ennaltaehkäisemään erilaisia vaaratilanteita. 

– Partiolaiset ovat tunnetusti aina valmiina. Onkin siis vain luonnollista, että kisa-aiheen myötä osallistumme 112-päivän varautumisteemaan, Suur-Uski summaa. 

KUVA Veera Melvasalo