Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkentanut 20.8. voimaan tulevia ohjeistuksiaan. Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan 13.8. järjestämässä infotilaisuudessa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Oona Mölsä vahvisti, että lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua myös tartuntatautilain pykälän 58 d ollessa voimassa 20.8.–12.9.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä ei siis ole määrätty asiakastiloja suljettavaksi eikä harrastustoimintaa keskeytettäväksi. Tiloissa toiminta täytyy järjestää siten, että osallistujilla tai asiakkailla on mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa. Päätös koskee kaikenikäisten toimintaa.

Partiotoiminnan osalta tämä tarkoittaa sitä, että pääsemme aloittamaan viikkotoiminnan kasvokkain kokoontuen! Myös ryhmien retket ja alle 50 henkilön ulkotapahtumat ovat mahdollisia.

Nykyiset partiotoiminnan järjestämistä koskevat ohjeet ovat voimassa 19.8. saakka. Tarkennamme niitä vielä viikon 33 alkupuolella (16.8. alkava viikko). Mikäli sinulla on kysymyksiä partiotoiminnan turvalliseen järjestämiseen liittyen, voit laittaa niitä toiminnanjohtaja Mimmulle, mimmu.mannermaa(at)partio.fi.

Kuva: Petteri Ojala