Monipuolista ohjelmaa, mielenkiintoisia keskusteluita, riippumatossa loikoilua, teltassa hengailua, kuutamomelontaa, aamujoogaa, krebaamista, uusia kavereita. Kliffalla on luvassa tätä kaikkea ja paljon muuta! 

Kuva: Anna Enbuske

 

Kliffa on ihan paras kesäleiri samoajien näkökulmasta. Leirin suunnittelussa ja ohjelmassa on mietitty samoajia. Ohjelmaa ei ole suunniteltu aikuisten näkökulmasta ”tästä samoaja vois tykätä” –tyylillä vaan ikäkauden omat näpit ovat myös pelissä. Samoajien leirikokemuksesta ei puutu hauskuutta, haastetta, saati onnistumisen riemua. 

Aamuvirkun leiriaamu alkaa joogalla tai aamuhiilillä. Rauhallinen herätys uuteen aamuun käynnistää leiripäivän mukavasti, jonka jälkeen on ihana jatkaa virkeänä kohti aktiivista leirielämää. Aamuvirkkujen puuhaillessa voivat unikeot jatkaa vielä makoisia uniaan aamupalalle saakka.  

Maittavan aamiaisen jälkeen on hyvä siirtyä kylläisenä pestivartion kanssa päivän pestiin. Pestitehtävät vaihtelevat päivittäin, ja oman vartion tehtäviin pystyy vaikuttamaan keväällä tehtävällä haulla. Parasta pestissä on kavereiden kanssa toimiminen ja uusien asioiden opettelu. Saahan pestissä mielettömän hyvää työkokemusta ja hei, mikä näyttäisikään paremmalta CV:ssä kuin partiossa tehty vapaaehtoistyö, jossa on ihan oikeasti päästy työn makuun! 

Leiri ei ole pelkkää pestiä ja ohjelmaa. Välillä on aikaa tehdä ihan mitä itse haluaa. Vapaa-ajan voi viettää riippumatossa loikoillen, kahvilassa kännykkää ladaten, leirikaupassa shoppaillen tai vaikka samoajaloungessa hengaillen. Samoajalounge on samoajien oma hengähdyspaikka, joka tarjoaa tilan chillailulle, rentoutumiselle ja hengailulle. Loungesta löytyy myös apua ja tukea. Jos kaipaa juttukaveria tai taukoa vilkkaasta leirielämästä, samoaja on aina tervetullut loungeen! 

Illan suussa kokoonnutaan yhteiseen ohjelmaan. Iltaohjelma kerää samaan paikkaan joinain iltoina koko leirin ja joinain iltoina leirilippukunnan. Luvassa on muun muassa etkot, juhlat ja jatkot. Kaikkia iltaohjelmia yhdistää mielettömän hyvä meininki, suuret spektaakkelit ja lämmin tunnelma. 

Sudenpentujen leiriaikana hiljaisuuden saapuessa vanhemmille leiriläisille on ohjelmassa iltajuoksuja. Iltajuoksut tarjoavat tekemistä ja vapaata olemista pienimpien unta häiritsemättä. Jos illalla nukuttaa, voi toki painua pehkuihin tai tanssijalan vipattaessa lähteä johtajakahvilan bileisiin. Illalla on tarjolla myös samoajien omaa ohjelmaa pitkälle yöhön saakka. 

Kun sudenpennut pakkaavat tavaransa ja palaavat koteihinsa, alkaa samoajien huippuhauska ja mielenkiintoinen ohjelma. 24h-ohjelma on pitkäkestoinen, koko vuorokauden mittainen pelillinen seikkailu, joka haastaa osallistujan aivan omalla tasollaan. Ohjelma sijoittuu leiriporttien ulkopuolelle, jossa kaikki samoajat liikkuvat vartioittain elämyksiä kokien, luonnossa liikkuen, opittuja partiotaitoja soveltaen ja seikkailuun eläytyen. 24h-ohjelmassa tehdään yhteistyötä niin vartioittain, kylittäin kuin myös kaikkien 2000 osallistujan kesken. 

Seikkailijoiden ja tarpojien leirin päätyttyä alkaa johtajien leirin huipennus. Luvassa on mysteeri-illallinen, josta ei jännitystä ja glamouria puutu. Tarjolla on herkullista illallista, jännittävällä tarinalla höystettynä. Tätä spektaakkelia ei kukaan halua missata! 

Leiriaikaan on ripoteltuna samoajille suunnattua ohjelmaa. Ohjelmat ovat ympäri leiriä ja auki niin, että varmasti kaikki pääsevät jossain vaiheessa osallistumaan, omasta pestiaikataulusta huolimatta. Ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin. Rämäpäille löytyy adrenaliinia nostavaa jännitystä, pohdiskelijoille itsensä ja maailman tutkiskelua. Myös hengailijoille löytyy varmasti hyvä paikka ja aikaa olemiseen. Olit minkä tyyppinen samoaja tahansa, löydät varmasti jotain kiinnostaa ja hauskaa kokeiltavaa Kliffalta. Leirin aikana jokainen varmasti pääsee ylittämään itsensä! 

Kliffa-päivä emojeilla kuvattuna 

⏰?‍♂?☕??☀??‍♀??‍??☕???‍♀⛱??????‍♀???????????? 

Kliffan ohjelmalaaksot sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille on julkaistu! 

Sukeltaja 

Kesäisen leiripäivän kohokohta on päästä uimaan ja telmimään Sukeltajalaaksoon kavereiden kanssa. Sudenpentulauman riehakas hauskanpito kuuluu Evokeskukselle asti. Vesileikkien lomassa hieman isommat partiolaiset syventyvät myös ympäristönsuojelunäkökulmaan mobiilisovellusta hyödyntäen.  

Rauhanturvaaja 

Kliffalla pääset pohdiskelemaan muun muassa lasten oikeuksia, pakolaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Oletko sinä se supersankari, joka arkisilla valinnoillaan pelastaa maailman?  

Hatuntekijä 

Pääset käyttämään logiikkaa ja innostumaan oivaltamisesta selvittäessäsi pieniä pulmia, joista koostuu iso yhteinen palapeli. Ei ole niin isoa ongelmaa, etteikö siitä yhteistyöllä selvittäisi!  

Kartturi  

Erähenkisten lippukuntien kasvatit saavat leirin parhaat vibat Kartturilaaksosta, jossa on tarjolla ratoja sekä kokeneille suunnistajille että aloittelijoille. Voit suunnistaa hiki hatussa tai luontoa ihaillen, näet kisastudiosta omat tuloksesi ja pääset analysoimaan omaa suoritustasi.  

Artesaani 

Tässä laaksossa annetaan luovuuden kukkia. Luovuuteen ei tarvita Picasson taitoa maalata tai Sibeliuksen sävelkorvaa, vaan kuka tahansa voi olla luova!  

Kisälli 

Ihastu ja innostu menneistä aikakausista!äset muun muassa tutustumaan heraldiikan saloihin sekä kokeilemaan keskiaikaisia rooliasuja ja keppihevosturnajaisia. Kädentaidot testataan käsityöläispajoissa. 

Metsuri 

Tässä laaksossa pääset oppimaan uutta ja kertaamaan jo opittua. Laaksossa harjoitellaan perinteisiä partiotaitoja uudella twistillä. Itse tekeminen on paras tapa oppia. Tässä laaksossa jätetään turha pönötys pois ja keskitytään tekemisen meininkiin.  

Sankari 

Sankarilaaksossa pääsee mukaan elämänsä seikkailuun! Aktiviteeteistä ei vauhtia puutu, kun kiipeillään, seikkaillaan ja kokeillaan sankarin elämää. 

Teksi: Elina ”Ellu” Karvinen