Helppo tulla -tunnus on työkalu yhdenvertaisemman partiotoiminnan toteuttamiseen

Partiolla on valtakunnallisena tavoitteena poistaa osallistumisen ja harrastamisen esteitä, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan maailman parhaan harrastuksen pariin. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten luottamushenkilöiden talviseminaarissa 26.1. lanseerattiin Helppo tulla -tunnus, joka on luotu auttamaan piirin tapahtumien ja kurssien järjestäjiä tunnistamaan ja huomioimaan erilaisia seikkoja, jotka saattavat hankaloittaa tai estää tasavertaisen osallistumisen. Ohjeistukset on luotu erityisesti partiotoiminnan näkökulmasta, mutta niistä on varmasti iloa myös monessa muussa toiminnassa.

Tunnukseen sisältyy tällä hetkellä neljä osa-aluetta: yhdenvertaisuus, aistit, liikkuminen ja lääkkeet. Osa-aluekohtaisten yleiskuvausten lisäksi tapahtumantekijöille on tarjolla check-list, josta voi helposti tarkistaa tapahtuman perusasiat kuntoon kyseisen osa-alueen osalta.

Helppo tulla -tunnus käyttöön vuoden 2019 aikana

Piirin nettisivujen tapahtumakalenterista löytyvien tapahtumien tapahtumakuvauksissa oleva Helppo tulla -tunnus kertoo siitä, mihin osa-alueisiin liittyviä tarpeita tapahtumanjärjestäjällä on valmius tarvittaessa huomioida tapahtuman käytännön järjestelyissä.

Tunnus ja siihen liittyvät ohjeistukset saivat tapahtumantekijöiltä piirin talvisemmassa innostuneen vastaanoton. Alkuvuonna järjestettävien tapahtumien suunnitelmat tosin ovat jo niin pitkällä, ettei Helppo tulla -tunnus enää niihin ehdi mukaan. Tavoitteena onkin, että tapahtumantekijät kävisivät Helppo tulla -ohjeistukset läpi jo siinä vaiheessa, kun tapahtumaa tai kurssia aletaan suunnitella, jotta erilaisten tarpeiden huomioiminen olisi tapahtumassa helpompaa.

Kameleontti hihassa

Helppo tulla -tunnuksessa esiintyvän kameleontin saatat bongata myös partiopaidan hihasta kangasmerkin muodossa. Merkin saa osallistumalla vuonna 2019 piirin järjestämiin moninaisuutta edistäviin työpajoihin tai koulutuksiin. Jokainen lippukunnanjohtaja on myös saanut postitse kaksi merkkiä annettavaksi eteenpäin lippukunnassaan sellaisille henkilöille, jotka omalla toiminnallaan ovat madaltaneet osallistumisen kynnystä pienillä tai isommilla teoilla.

Lue myös Onko sun tapahtumaan helppo tulla -blogipostaus!