Helsinkiläinen nuori – asetu ehdolle nuorisoneuvostoon!

Mikä on sinulle tärkeää kotikaupungissasi?
Vaikuta siihen nuorisoneuvostossa!

Syksyllä 2018 käydään vaalit, joissa valitaan nuorisoneuvosto vuodelle 2019. Ehdolle voivat asettua kaikki vuosina 2001–2005 syntyneet helsinkiläiset täyttämällä linkin takaa löytyvän lomakkeen sunnuntaihin 7.10. mennessä. Uuden nuorisoneuvoston kokoonpano selviää RuutiGaalassa 4.12. Uusi nuorisoneuvosto aloittaa kautensa 1.1.2019.

Nuorisoneuvosto pitää huolta siitä, että nuorten ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa. Nuoret päättävät itse, mitä asioita he haluavat neuvostokaudellaan edistää. Neuvosto kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa. Lisäksi nuoret pääsevät tapaamaan kaupungin päättäjiä, osallistumaan pienryhmätoimintaan ja erilaisiin projekteihin.

Tänä vuonna nuorisoneuvosto on esimerkiksi käynyt leireillä, järjestänyt AloiteAsema-tapahtuman muille nuorille, ollut mukana Helsinki Pridessa ja aloittanut somekampanjoita.

Nuorisoneuvostolaiselle tärkeintä on halu oppia ja into vaikuttaa. Et tarvitse aiempaa kokemusta, opit kyllä. Nuorisoneuvosto on yhteisö, jossa opit tekemään yhteistyötä, opit miten kaupunki toimii ja miten itselle tärkeisiin asioihin on mahdollista vaikuttaa. Lisäksi pääset käyttämään mielikuvitustasi ja toimimaan muiden nuorten hyväksi.

Katso YouTubesta nuorisoneuvoston esittelyvideo: