Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja eli adventtikalenterimyynti on käynnissä. Helsinkiläisen partiolippukunta Vuoren Valppaiden partiolaiset myyvät kalenteria ovelta ovelle ja myyntitempauksessa 20.11. Kalenterimyynnillä kerätään tuottoja partiotoiminnan tukemiseen. Myyntiaika jatkuu 5.12. saakka. 


Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, varustehankintoihin sekä muuhun toiminnan järjestämiseen. Vuoren Valppaissa varoja kerätään tänä vuonna erityisesti viikkotoiminnan kehittämiseen. 

– Lisäkannusteena 1,50e/myyty kalenteri ohjautuu kalenterin myyneen partiolaisen oman ryhmän kassaan. Kampanjan päätyttyä ryhmä saa itse valita, mihin he ryhmänä haluavat rahan käyttää. Tämä kannustaa partiolaisia myymään lisää kalentereita, sekä opettaa ryhmänä päätöksentekoa ja rahankäyttöä. Tällä vahvistetaan partiotoiminnan mielekkyyttä ja osallisuutta kaikille, Vuoren Valppaiden joulukampanjapäällikkö Vera Saarela kertoo. 

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti on osa partion kasvatustoimintaa ja antaa lapsille uusia taitoja, kun he pääsevät harjoittelemaan myyntityötä, rahankäsittelyä ja varainkeruun tapoja. 

Kalenterimyynti on sujunut Vuoren Valppailla erinomaisesti. 

– Ensimmäiset 1400 kalenteria jaettiin lippukuntalaisille jo ensimmäisen viikon aikana, joten pääsimme tilaamaan niitä heti 800 lisää kololle. Joulukalenterimyynti on perinteisesti ollut yhteinen juttu, johon kaiken ikäiset partiolaiset osallistuvat, Saarela riemuitsee. 

Myyntitempaus Munkkivuoren ostoskeskuksella 20.11. 

Vuoren Valppaat järjestää adventtikalentereiden myyntitapahtuman Munkkivuoren ostoskeskuksella 20.11. klo 10-14. Myynnissä on myös vohveleita. 

– Kaikki adventtikalentereista kerätyt varat menevät kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen Varoilla mahdollistetaan lapsille ja nuorille monipuolista, ohjattua ja turvallista harrastustoimintaa. Adventtikalenteri on paitsi perinteinen myös kaunis tunnelmanluoja esimerkiksi ikkunalaudalla, Saarela vinkkaa. 

Perinteinen adventtikalenteri on ilahduttanut jo 75 vuotta 

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947 eli 75 vuotta sitten. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen ja kerännyt aktiivisen fanikunnan. Kalentereita myydään vuosittain noin 300 000 kappaletta.  

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu. Reittu tunnetaan mm. suositusta Ystäväni Pulla Vehnäsestä sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvituksesta. 

Perinteisen kalenterin rinnalla kulkee kalenterikuvaan liittyvä joulutarina, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Adventtikalenterin kuvituksen lisäksi myös joulutarina on Reitun käsialaa.  

Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällisillä materiaaleista valmistettu tuote. Kalenterille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.