Helsinkiläisten ideoiden toteuttamiseen 4,4 miljoonaa euroa – vaikuta nyt!

Oletko tänä vuonna vähintään 12-vuotta täyttävä helsinkiläinen? Nyt sinulla on mahdollisuus olla mukana jakamassa rahaa osallistuvassa budjetoinnissa! Tästä myös vinkki koloillan ohjelmaan tarpoja- ja samoajaluotseille.

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunki osoittaa vuosittain noin 4,4 miljoonaa euroa helsinkiläisten ideoiden toteuttamiseen. Ehdotuksia voi antaa kuka tahansa. Määräraha kohdistuu sekä koko kaupungin hankkeisiin, että alueellisiin toimintoihin. Ehdotukset, äänestys sekä ajankohtaiset tiedot löytyvät digitaaliselta alustalta osoitteesta OmaStadi.hel.fi.

Helsingin osallistuvassa budjetoinnissa voivat lokakuussa 2019 äänestää kaikki äänestysvuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestää voit OmaStadi.hel.fi -verkkosivulla tai äänestyspisteissä.

Kaupunki on sitoutunut toteuttamaan äänestyksessä menestyneimmät suunnitelmat. Voit käydä jo nyt katsomassa millaisia ehdotuksia alueellasi on. Tarjolla on esimerkiksi nuorille tekemistä, liikuntapaikkoja ja asukastiloja.

OmaStadissa voit äänestää kahden eri määrärahan käytöstä: valitsemallasi asuinalueella ja koko Helsingissä. Äänestäjänä pääset budjetoimaan kullakin alueella käytettävissä olevan määrärahan oman tärkeysjärjestyksesi mukaan. Voit siis kannattaa äänelläsi useampaa kiinnostavaa suunnitelmaa.

Osallistuvaa budjetointia on käytetty aiemmin Helsingillä nuorisopalveluissa, jossa on saanut RuutiBudjetin kautta vaikuttaa oman asuinalueen nuorisotoiminnan palveluihin. Espoossa on käytössä vastaavanlainen nimellä ManiMiitti.

Tarpoja- tai samoajaluotsit, ottakaa tästä ohjelmavinkki lokakuun kokoukselle! Tutustukaa oman alueenne hankkeisiin ja käykää äänestämässä. Pohtikaa mikä voisi olla sellainen hanke, jota te haluaisitte edistää. Ensi vuoden budjetointiin voitte sitten vaikka tehdä oman ehdotuksenne!