Heppu 3/2018 ja syksyn toimintaliite

Uusin jäsenlehti Heppu 3/2018 ilmestyy tänään 31.5. ja on luettavissa myös sähköisenä näköislehtenä täällä. Lehden välistä löytyy toimintaliite, jonka takakannessa on syksyn 2018 tapahtumakalenteri.

Tämä lehti on Hepun toisen uuden päätoimittajan Mella Mattilan ensimmäinen. Lue Mellan ajatukset uudesta pestistä, Kliffasta, kesästä ja partiosta pääkirjoituksesta. Hepun toimitus toivottaa lukijoille aurinkoista kesää. Nähdään Kliffalla!

Partio(kesä) ja kaverit kuuluvat yhteen!

Kun minulta kysyttiin, mikä partiossa on parasta, vastasin hetkeäkään miettimättä, että yhdessä tekeminen. Sitten mietin hetken ja lisäsin, että se asenne, kun mikään ei ole mahdotonta tai liian hullua. Jos joku keksii jotain pähkähullua, ei ajatella ensimmäiseksi, että eihän tuo tule onnistumaan, vaan aletaan miettimään yhdessä, miten homma saataisiin onnistumaan.

Yhdessä tekeminen ja ratkaisukeskeinen asenne ovat seikkoja, jotka ovat mielestäni parasta partiossa ja sen ulkopuolella. Partiossa vähän kuuluukin hullutella ja toteuttaa hurjimpia ideoita, mutta samaa asennetta voi mielestäni levittää myös ympäröivään yhteiskuntaan. Liian usein toisten ideat teilataan miettimättä hetkeäkään mahdollisia ratkaisuja.

Tutkimusten mukaan parhaat ideat ja luovat ratkaisut eivät synny yleensä yksin pähkäillen vaan yhdessä keskustellen. Koskaan ei tiedä, milloin oma keskeneräinen ja kaukaa haettu idea saa jonkun toisen ajatukset rullaamaan ja syntyy se paras idea ikinä. Yhteistyössä on siis valtavasti voimaa ja onneksi me partiolaiset osaamme käyttää sitä hyödyksi.

Partioviikkoa vietettiin tuttuun tapaan huhtikuussa ja oli ilo lukea tuttujen ja tuntemattomien kokemuksia ja muistoja partiopolun varrelta. Selvästi suurin osa silmiini osuneista tarinoista kertoikin juuri yhdessä tekemisestä ja kokemisesta. Partioviikolla järjestettiin myös monia tapahtumia, joissa varmasti syntyi lisää huikeita partiomuistoja. Kokosimme kuvia ja tunnelmia partioviikolta tämän lehden keskiaukeamalle.

Hurjaa vauhtia lähenevää Kliffaa tehdään myös vahvasti yhdessä. Osalle tekijöistä Kliffa on ollut osa arkea jo reippaasti yli vuoden, kun taas leiriläisille Kliffa taitaa ensimmäisen kerran toden teolla konkretisoitua rinkan pakkaamisen yhteydessä. Ja vaikka rinkkaa saatetaan pakata yksin, oma prosessini vaatii ainakin muutaman paniikkiviestin luottohenkilöille: ”Hei, kerro kolme asiaa, joita en tajua ottaa leirille mukaan, mutta jotka helpottavat leirielämää!”

Kliffa on näkynyt ja kuulunut PäPan arjessa koko kevään enenevissä määrin. Kesä on jo täällä ja kohta onkin aika suunnata Kliffalle. Tämä on viimeinen Heppu ennen Kliffaa, joten kysyimme muutamalta tekijältä ja osallistujalta, mitä he odottavat leiriltä (s. 4–5). Seuraavassa Hepussa kysymme heidän parhaita leirimuistoja leirin jälkeen.

Koska yhdessä tekeminen on niin kivaa, aion kesän aikana syödä litroittain jäätelöä, ihastella auringonlaskua ja kastua kesäsateessa kavereiden kanssa!

Mella Mattila, päätoimittaja