Tänään, sata päivää ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää, juhlitaan yhdessä Suomen luonnon päivää. Nostamme maljan Suomen luonnolle ja vedämme lipun salkoon. Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi. Osallistu liputukseen ja näytä, miten tärkeä suomalainen luonto sinulle on! Tänään kaikissa kansallispuistoissamme kajahtaa kansallispuistojen laulu ja rannikolla syttyvät tulet. Juhlan kruunaa yhdessä luonnon helmassa nautittu illallinen ja illan hämärtyessä soi nuotiolaulu.

Esimerkiksi Luontokeskus Haltiassa tapahtuu monenmoista – Haltiasta järjestetään esimerkiksi opastettuja retkiä Ylioppilaskunnan Laulajien ja Tapiolan kuoron konserttiin Nuuksioon. Myös opastupamme Haukkalammella on avoinna, ja partio-oppaamme odottavat sinua vierailulle! Yli 2 000 partiolaista ja muuta johtamisesta kiinnostunutta juhlivat Suomen luontoa Johtajatulilla Hämeen Evolla.

Lisätietoja Suomen luonnon päivästä 26.8.2017 ja sen tapahtumista.

Tervetuloa Mellunkylän lasten maksuttomalle retkelle Kuusijärvelle

Mellunkylän lapset järjestää la 26.8.2017 Juhli luontoa -retkipäivän Vantaan Kuusijärvelle. Lähdemme retkelle yhteiskuljetuksella Kontulan kirjaston (Ostostie 4) edestä klo 10.00. Paluu samaan paikkaan klo 15.30 mennessä. Teemme nuotiolla ruokaa, tutustumme alueeseen ja vietämme mukavan retkipäivän! Mukaan voi tulla hyvin koko perheen kanssa, ja paikan päällä voi liikkua hyvin esimerkiksi lastenrattaiden kanssa. Kuusijärvellä on mahdollisuus omalla vastuulla uimiseen.

Tarvitset mukaan retkeilyyn sopivan vaatetuksen ja omat eväät. Mahdollisuus grillaukseen nuotiopaikalla. Retki on ilmainen ja avoin kaikille. Ilmoittautuminen osoitteessa https://tinyurl.com/mellunklapset (Jos tämä on hankalaa, voit myös laittaa retken vetäjä Riikalle tekstiviestin tai soittaa, puh. 044 218 4344).

Kuva Susanna Oksanen