Ilmoittautuminen syksyn 2019 tapahtumiin auki!

Syksyllä pääkaupunkiseudulla järjestetään useita tapahtumia eri kohderyhmille: Tiiseri tarpojille ja samoajille Tennispalatsissa, Bonfire Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, Supersemma johtokolmikoille ja piirin luottiksille Kiljavalla, Tubecon Messukeskuksessa ja Johtajatulet Evolla. Katso kutsut elo-syyskuun isoimpiin partiotapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan!

Tiiseri tarpojille ja samoajille 6.8. Tennispalatsissa

Tarpojille ja samoajille suunnattu täysin uusi tapahtuma TIISERI järjestetään tiistaina 6.8. klo 12 Helsingin Tennispalatsissa. Tapahtumaan pääsee ottamalla mukaan evp-kaverin. Tiiserissä näytetään partion uuden Youtube-sarjan Koitoksen traileri ennen ensimmäisen jakson julkaisua ja uusin Leijonakuningas.

Ennen leffaa Tennispalatsin 1 salin aulassa on luvassa rentoa seurustelua, partiomaista ohjelmaa ja mahdollisesti meet & greet Koitoksen eturivin tubettajan kanssa! Paikkoja on rajallisesti,  ilmoittautuminen osoitteessa kuksaan.fi/28833.

Koitos-KITT lippukunnan tarpojille

Elokuussa starttaavassa Koitos-Youtube-sarjassa joukko suomalaisia eturivin tubettajia seikkailee ja kisaa partiotaidoissa. Koitos tarjoaa loistavan mahdollisuuden aloittaa tarpojien syyskausi rytinällä ja kutsua samalla myös tarpojien ei-vielä-partiolaiset kaverit mukaan!

Varatkaa leffailtaa varten kolo tai vaikka nuorisotalolta tila. Piiriltä saatte elokuun alkupuolella valmiit toteutusvinkit illan järjestämiseen ja tietenkin leffaherkuiksi poppareita ja karkkia. Vinkkaa tästä jo nyt lippukuntasi tarpojaluotseille. Lue lisää Koitoksesta SP:n sivuilta.

Bonfire 19.9. – ratkaisu johtajapulaan?  

Bonfire – urbaani iltanuotio on PäPan järjestämä aikuisrekrytapahtuma lippukunnille, joka järjestetään jo viidennen kerran! Tapahtuman tarkoitus on tuoda yhteen kaikki partiosta kiinnostuneet sekä luoda positiivista kuvaa partiosta ja tietenkin tarjota partioelämyksiä.

Yhteisen iltanuotion lisäksi Bonfiressä jokainen lippukunta saa esitellä omaa toimintaansa partiosta kiinnostuneille yli 18-vuotiaille, pääkaupunkiseudulle juuri muuttaneille partiolaisille sekä opiskelijoille, mutta toki myös muille lippukunnille. Jos lippukuntasi kärsii johtajapulasta tai olette muuten valmiina ottamaan mukaan uusia aikuisia, Bonfire on juuri oikea paikka!  

Missä ja milloin? 

Bonfire järjestetään torstaina 19.9.2019 Espoossa Tapiolan alueella, Vantaalla Tikkurilan alueella sekä Helsingissä kello 18:00-21:00.  

Miten mukaan? 

1. Miettikää lippukunnallenne jokin ohjelmapiste Bonfireä varten. Pisteellä kannattaa esitellä sitä ohjelmaa, joka tekee teidän lippukunnasta omanlaisensa: se voi olla kiipeilyä, suussasulavaa trangiasafkaa tai mitä tahansa muuta! Jos tarvitsette apua ideoinnissa, Bonfiren tiimi auttaa ideoinnissa tai nappaa takataskustaan teille sopivan rastin.  

2. Ilmoittautukaa mukaan täällä 25.8. mennessä! Laita samalla jo kalenteriin osallistuville lippukunnille pidettävä infoilta 5.9. klo 17 Partioasemalla. Infoillassa saatte lisätietoja tapahtuman kulusta ja tukea rastinne järjestämiseen.   

Aikaisempien vuosien Bonfireistä on löytynyt esimerkiksi niin sudariryhmien vetäjiä, piirileirin tekijöitä kuin myös partiosta innostuneita aikuisia, jotka ovat lähteneet tutustumaan partiotoimintaan lippukunnan aikuisryhmän kautta.  

Tervetuloa järjestämään ikimuistoista tapahtumaa!  Lisätietoa tapahtumasta Katariina Pekkoselta (+358453165705 / katariina.pekkonen@partio.fi). Lisätietoa Bonfirestä lähetetään ilmoittautuneille lippukunnille ilmoittautumisajan päätyttyä. Muista myös seurata meininkiä Instagramissa @urbanbonfire2019.

Yhteinen SuperSemma 28.-29.9. Kiljavalla Johtokolmikoille ja piirin luottiksille!

Oletko kuullut tai jopa osallistunut aiempina vuosina Lippukuntasemmaan? Tänä vuonna semma järjestetään isompana ja mahtavampana kuin koskaan aiemmin, sillä mukaan liittyy PäPan luottissemma lauantaipäivän osalta = syntyy Supersemma.

Supersemman Lippukuntasemma on päpalaisille lippukunnanjohtajille, pestijohtajille ja ohjelmajohtajille suunnattu koulutus- ja vertaistukiviikonloppu. Reilun vuorokauden aikana lippukunnan johtokolmikko pääsee

  • kouluttautumaan (= lauantain vapaavalintaiset työpajat eri aiheista) 
  • keskustelemaan oman pestin ja partion ajankohtaisista aiheista (= edellisen lisäksi lauantain puheenvuorot partion peruskirjan uudistuksesta ja nuorten syrjäytymisestä sekä sunnuntaiaamun kasvuun liittyvä työskentely SP:n tutkimus- ja kehitysryhmän johdolla) 
  • ammentamaan vinkkejä ja ideoita sekä kehittämään lippukunnan toimintaa (= edellä mainittujen lisäksi alueiden oma aika) 
  • tapaamaan pestikollegoja ja 
  • nauttimaan lauantai-illan johtajahuollosta.  

Lippukuntasemma on ilmainen lippukunnan johtokolmikolle (tai jos kolmikosta joku on estynyt, voi lippukunta lähettää tilalle jonkun muun lippukunnan edustajan). Semmaan järjestetään yhteiskuljetus lauantaiaamuna klo 9 Kiasmalta, Metro Areenalta ja Vehkalan juna-asemalta ja paluubussi lähtee sunnuntaina klo 14 Kiljavalta kotiin. Ensisijaisesti suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta! 

Ilmoittautuminen 6.6.6.9. Kuksaan: bit.ly/supersemma2019

Katso semman tarkempi ohjelma ja tarjolla olevat työpajat PäPan nettisivuilta: www.päpa.fi/tapahtumat/supersemma2019 ja Facebook-tapahtumasta.

Lisätietoja? 
Semman johtaja: Anni Karsma, anni.karsma@partio.fi & 
PäPan toimistolla: Hanna Hietikko, hanna.hietikko@partio.fi / 040 861 5988.

Vapaaehtoiseksi Tubeconiin 16.17.8.

Tubecon tulee taas elokuussa! Haluamme kutsua sinut mukaan tekemään tubettajia ja heidän seuraajiaan yhdistävää tapahtumaa syksyllä 2019. 😍

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on jälleen menossa mukana Tubeconissa, mikä tarkoittaa sitä, että partiolaiset toimivat vapaaehtoisina eri tehtävissä ja PäPalla on oma esittelypiste keskellä TubeCityä.

Tubecon järjestetään 16.17.8. Helsingin Messukeskuksessa. Tarjoamme sinulle nyt upean mahdollisuuden ilmoittautua vapaaehtoiseksi partiolaisena. Vinkkaa kaverille ja ilmoittautukaa yhdessä mukaan.

Hae mukaan vapaaehtoisjoukkoon nopeasti sillä paikkoja on vain rajoitetusti, täytä hakemus 👉 www.tiketti.fi/tubecon-2019-tubecon-2019-vapaaehtoishaku-partiolaiset-akkreditointi/866994.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Tubeconin vapaaehtoistyönkoordinaattorina toimii Milla Möltsi. Tubecon tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen lisäksi ruoan työpäivinä, työpaidan, talkootodistuksen sekä sisäänpääsyn tapahtumaan. Kahden päivän vapaalippuun edellytetään 2 x 7h työvuoroa. Hakijan tulee olla täyttänyt 16 vuotta ennen Tubeconia. 

PäPa goes Johtajatulet 30.8.-1.9.!

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestävät yhteiskuljetuksen (25€ meno-paluu) Johtajatulille. Yhteiskuljetuksella pääset ytimestä Johtajatulien ytimeen!

Kuljetukset lähtevät Helsingin keskustasta perjantaina 30.8. klo 17.30.

Matkalla on mahdollisuus nousta kyytiin myös Järvenpään linja-autoasemalta. Muutoin bussit eivät poimi väkeä tai poikkea reitiltä.  Paluu Evolta Johtajatulien ohjelman päätyttyä sunnuntaina iltapäivällä (arvioitu lähtöaika Evolta klo 14:00).

Ilmo-DL yhteiskuljetuksiin 11.8. sunnuntaina osoitteessa kuksaan.fi/28834.

HUOMAA, ETTÄ TÄMÄ ILMOITTAUTUMINEN KOSKEE VAIN YHTEISKULJETUSTA. JOHTAJATULILLE SINUN TULEE ILMOITTAUTUA HENKILÖKOHTAISESTI ERIKSEEN: www.partio.fi/nyt/johtajatulet.