Johanna ”Jonska” Junkkari siirtyy 1.1.2021 alkaen työskentelemään PäPan viestintäkoordinaattorina

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten nykyisen viestintäkoordinaattorin Susanna ”Suski” Mikanderin siirtyessä vuoden 2021 alussa valokuvausalan yrittäjäksi ja kouluttajaksi viestintäkoordinaattorin tehtävät ottaa hoitaakseen Johanna ”Jonska” Junkkari.

Jonska on toiminut keväästä 2017 lähtien PäPassa lippukuntakoordinaattorina moninaisuuden ja kasvun parissa. Hän on monelle partioviestinnän parissa pyörivälle vanha tuttu, sillä hän on toiminut 2010-luvulla useamman vuoden PäPan viestintäkoordinaattorina.

”Partio on maailman paras harrastus ja toivoisin, että yhä useampi lapsi, nuori ja aikuinen löytäisi tiensä sen pariin! Siksi olen tosi iloinen siitä, että viestinnän kokonaisuuden lisäksi myös partion jäsenmäärän kasvattamisen strategiseen tukemiseen liittyvät tehtävät ovat työpöydälläni”, Jonska myhäilee.

Syyskuun lopussa PäPan toimistolla työt aloittaneen Hanna Suomen työtehtäviin ovat kuuluneet syksyn ajan erityisesti sidosryhmätyö sekä päättäjäviestintä. Vuoden 2021 alusta alkaen Hannan tehtäviin kuuluu myös piirin moninaisuustyön tukeminen. Kokemusta Hannalla on erityisesti monikulttuurisuuden osalta, sillä hän on työskennellyt viisi vuotta Uudenmaan Partiopiirin Scoutti-projektissa sekä perustanut monikulttuurisen partiolippukunnan, Järvenpään Scoutit – Järvenpä Scouts ry:n.

”Jotta partio voisi kasvaa ja tavoittaisimme yhä moninaisemman joukon, on kiinnitettävä huomiota siihen, miten partiosta puhutaan ulkopuolisille. Itse olen aloittanut partion vasta aikuisena, ja kiinnitän usein huomiota siihen, mitä sanoja ja termejä käytämme kertoessamme partiosta. Erityisen tärkeänä pidä vieraskielisten tavoittamista. Esimerkiksi Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, mutta partiotoiminnassa se ei niin laajasti näy. Uskon, että uusi työtehtävä lisättynä nykyisiin antaa hyvät välineet edistää näitä asioita”, Hanna kertoo.

Hannan ja Jonskan tavoitat parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse:

Viestintäkoordinaattori
Johanna Junkkari