Joulun adventtikalenterikampanja suunnitellaan nyt!

Tämä uutinen on tarkoitettu adventtikalentereita myyville partiolaisille. Jos haluat ostaa adventtikalenterin, vieraile osoitteessa www.adventtikalenteri.fi!

Vuoden 2020 kalenteri tulee myyntiin 15.10.2020. Kalenterin hinta on 10 €, josta suurin osa menee paikallisille lippukunnille.

Lippukunnan etukäteen tilatut kalenterit noudetaan Partioasemalta torstaina 1.10. klo 14–19. Tänä vuonna kalentereita jaetaan remontin takia Partioaseman pääoven edustalta.

Tänä vuonna joulukampanjan toteutuksessa otetaan huomioon vallitseva koronatilanne. Tämän vuoksi suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja varautua uusiin myyntitapoihin. Seuraamme kampanjan aikana tarkkaan koronaviruksen mahdollisia vaikutuksia kalenterimyyntiin. Lippukunnille on koottu ohjepaketti turvallisen myynnin toteuttamiseen.

Miettikää yhdessä kampanjapäällikön ja johtajiston kanssa mitä teidän lippukunnassanne voitaisiin tehdä, jotta adventtikalentereita voidaan myydä mahdollisimman turvallisesti ja varmistaa lippukunnalle onnistunut varainkeruukampanja. Napatkaa tästä vinkkejä suunnitteluun:

 • Viestintä myynnistä on entistäkin tärkeämpää tänä vuonna (missä, miten ja milloin kalentereita myydään, mitkä ovat mahdollisuudet ostaa kalenteri etänä) – ilmoita myyntitempauksesi adventtikalenteri.fi -sivun myyntipaikkalistaan (ohjeet).
 • Adventtikalenteri.fi -verkkokauppaa kannattaa mainostaa ja hyödyntää entistä enemmän! Lippukunta saa oman osionsa kalenterien tuotoista myös verkkokaupan kautta myydyistä kalentereista (väh. 3 myytyä kalenteria; ostajan täytyy merkitä lippukunta ostovaiheessa). Lisäksi verkkokaupan sivuilla voi mainostaa omia myyntipaikkojaan.
 • Nyt viimeistään lippukunnan on mahdollisuus hankkia itselleen MobilaPayn tarjoama MyShop palvelu, jonka kautta adventtikalenterin osto tapahtuu helposti ja ilman käteistä! Katso tarkemmat ohjeet tämän sivun lopusta.
 • Julisteilla, flyereilla ja postilaatikoihin pistettävillä mainoksilla voi mainostaa verkkokauppaa ja mahdollisia muita etämyyntimahdollisuuksia. Kampanjan materiaalit löytyvät materiaalipankista, niitä päivitetään vielä.
 • Vanhemmat mukaan! Yleensä suse-ikäiset myyvät kaikista eniten kalentereita ja ovat täten erityisen tärkeitä tekijöitä kampanjassa. Mikäli kasvokkain tapahtuvaa myyntiä ei voida toteuttaa, olisi hyvä aktivoida suse-ikäisten (ja muidenkin ikäisten!) vanhemmat mukaan varainkeruukampanjan tueksi. Suurimmassa osassa lasten ja nuorten harrastuksissa vanhemmat ovat mukana varainkeruussa tai muissa apuhommissa – nyt on partiolaistenkin aika aktivoida vanhemmat ja pyytää heidän apuaan varainkeruuseen! Laumailloissa voi sudarien kanssa esimerkiksi tehdä 12+ (tonttumerkin saantiraja) listan henkilöistä, jotka he tuntevat ja joille he voisivat kalenterin myydä. Tämän jälkeen vanhempia voi kannustaa auttamaan lapsia toteuttamaan myynnit turvallisesti.
 • Mikäli myytte kalentereita kauppojen edustalla, voitte pyytää mahdollisuutta kuuluttaa kaupassa myynnistänne. Tästä kannattaa olla suoraan yhteydessä kauppiaaseen, kannattaa olla valmiina tiedot siitä, milloin tulisitte kalentereita myymään ja miten huomioitten koronatilanteen myynnissänne.
 • Tässä, kuten kaikissa aiemmissakin kalenterikampanjoissa asenne ratkaisee! Jos matkaan lähdetään sillä asenteella, että myydään kalentereita saman verran kuin aiemmin koronatilanteesta huolimatta, tavoite tulee luultavasti täyttymään. Joten kannattaa asennoitua kampanjaan niin, että lippukunta saa siitä hyödyt irti!

Lisätietoa kampanjasta löytyy täältä. Piiritoimistolla kampanjaan ja sen suunnitteluun liittyviin kysymyksiin vastaa Marika, puh: (09) 8865 1200 tai papa.toimisto(ät)partio.fi. Olethan yhteydessä mikäli jokin asia mietityttää!

Miten se MobilePay toimii kalenterinmyynnissä?

Nyt jokaisella lippukunnalla on mahdollisuus hankkia itselleen MobilaPayn tarjoama MyShop palvelu, jonka kautta adventtikalenterin osto tapahtuu helposti ja ilman käteistä!

MobilePay on mobiilimaksun palveluntarjoaja. MobilePay on ”mobiililompakko”, johon tallennetaan käyttäjä- ja pankkitili/-korttitiedot, jonka jälkeen maksutapahtumia voi hoitaa puhelimella.

Periaate MobilePay maksussa on samanlainen lippukunnilla kuin yksityishenkilöiden välillä. Lippukunnilla käytössä on MobilePayn MyShop. Lippukunnan tulee vain rekisteröityä MyShopin käyttäjäksi, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa suoraan lippukunnan tilille kännykässä olevalla MobilePay-sovelluksellaan.

MobilePayn käyttöönotto edellyttää, että lippukunnalla on y-tunnus. PRH uudisti oman yhdistysrekisterinsä 2019 ja kaikille yhdistyksille annettiin Y-tunnus. Jokaiselle lippukunnalla on siis nykyään oma Y-tunnus. Jos yhdistyksellä ei aiemmin ole ollut Y-tunnusta, etkä vielä tiedä oman yhdistyksesi Y-tunnusta, tarkista tunnus ja yhdistyksen yhteystiedot yhdistysrekisterin tietopalvelusta www.yhdistysrekisteri.prh.fi.

Lippukunta saa MobilePay MyShopin käyttöön rekisteröitymällä MobilePay-portaaliin osoitteessa www.mobilepay.fi/myshop. Lippukunta voi MyShopin avulla seurata maksuja reaaliaikaisesti ja tilitys palvelusta tapahtuu päivittäin lippukunnan tilille. Lippukunta voi MyShop palvelussa luoda lyhytnumeron tai QR-koodin, jonka avulla maksaminen osto tilanteessa tapahtuu ja jonka avulla lippukunnan on helppo kohdistaa maksut pankkitilillään.

MobilePay tarjoaa vuoden 2020 kampanjassa siirtomaksut alennettuun hintaan 0,5 %/maksutapahtuma ilman minimiveloitusta! Tämä tarkoittaa, että yhdestä kalenterin myynnistä lippukunnalle tulee 0,05€ kulu, joka veloitetaan lippukunnan osuudesta.

Näin esimerkiksi adventtikalenterin maksaminen tapahtuu:

 1. Kalenterimyyjällä on myyntitilanteessa lippukunnan oma QR-koodi tai lyhytnumero.
 2. Ostaja avaa MobilePay-sovelluksen ja syöttää oikean summan. Maksun saaja valitaan ”vastaanottaja” valikosta, johon ostaja voi kirjoittaa lippukunnan lyhytnumeron tai skannata QR-koodin.
 3. Ostaja vahvistaa maksun sovelluksessa.
 4. Kalenterimyyjä varmistaa ostajan puhelimesta, että summa on veloitettu ja maksu onnistunut, jonka jälkeen hän luovuttaa adventtikalenterin ostajalle.
 5. Lippukunnan kampanjapäällikkö ja rahastonhoitaja näkevät maksut MobilePay-portaalista.

Kuvat: Christel Rönns