Kaksi 10-vuotiasta partiolaista rakensi lumiluolan ja nukkui yön ulkona

Partio innostaa seikkailemaan! Helmikuinen talviyö oli suuri seikkailu ja unelmien täyttymys kahdelle 10-vuotiaalle partiolaiselle ja seikkailijalle. Vilhelmiina ”Karkki” Kettunen Hespartosta ja Saphira ”Saffe” Aminoff Kirisiskoista rakensivat kotipihalle ison lumiluolan ja viettivät yön siellä.

Kaverukset Karkki ja Saffe aloittivat partion molemmat 7-vuotiaina sudenpentuina. Karkin mielestä parasta partiossa ovat leirit ja se, että saa olla ulkona kavereiden kanssa. Saffe taas pitää erityisesti siitä, että saa olla ulkona ja kaikki ovat iloisia.

”Kaikki muut mun perheestä ovat jo joskus nukkuneet lumiluolassa – kaikki muut paitsi minä. Lumilinnan rakentaminen oli hauskaa, kun lunta oli vihdoin maassa. Kun ensimmäinen lumilinna oli valmis, se oli liian pieni kahdelle, joten päätimme rakentaa toisen, joka oli isompi”, Karkki kertoo.

Aikaa luolan rakentamiseen kului kaksi viikkoa: ”Rakensin aina, kun mulla oli aikaa eikä ollut koulua tai harrastuksia. Saffe oli mukana yhtenä päivänä koulun jälkeen suunnilleen neljä tuntia.”

Mukaan luolaan tytöt ottivat yöksi pressun, makuualustat, kahdet makuupussit molemmille, villasukat, lämpimät vaatteet, taskulampun, puhelimet, tyynyt, lampaantaljat ja kassit, joihin laitettiin kengät.

”Siellä oli sopivan lämmin, oli kivaa nukkua ulkona ja saada raitista ilmaa. Oli jännittävää”, Saffe muistelee.

”Jännittävää, mutta ei pelottavaa. Seuraavaksi aiomme lähteä kahdestaan metsään yöksi”, Karkki vielä tiivistää kokemuksen.

Haluatko yöpyä lumiluolassa? Vinkkejä lumiluolan rakentamiseen löytyy esimerkiksi valokuvien kanssa täältä: suomenluonto.fi/uutiset/yovy-luonnossa-lumen-syliin-nukkumaan.

Kuva: Anna Kettunen