Karjalanpiirakoiden rypytystä, haaveiden lippukuntaa sekä uusia ihmisiä ja ideoita

Lippukuntasemma järjestettiin tänä vuonna Suomi 100 -teemalla. Syyskuisen viikonlopun aikana lippukunnanjohtajat, pestijohtajat sekä ohjelmajohtajat pääsivät mm. pureutumaan koulutusjärjestelmään, tuulettamaan omia ennakkoluulojaan sekä rentoutumaan risukeitintä kokoamalla, karjalanpiirakoita rypyttämällä sekä saunan lauteilla.

Työpajoissa pääsi myös työstämään oman lippukunnan asioita, kuten hiomaan lippukunnan viestintäkanavia. Lisäksi tapahtumassa lanseerattiin uudenuutukaiset Johtajapassit. Kaikkiaan Kiljavalla 23.–24.9. järjestettyyn Lippukuntasemmaan osallistui 120 ihmistä noin 60 lippukunnasta sekä 40 tapahtuman järjestäjää.

Haaveiden lippukunta luotsaa kohti lippukunnan tulevaisuutta

Seminaari käynnistyi kaikille yhteisellä, mentaalivalmentaja Minna Marshin Wellness-työpajalla, jossa tehtiin oivaltavaan stressinhallintaan liittyviä mielikuvaharjoituksia ja nautittiin smoothieita. Viikonlopun aikana työstettiin myös Haaveiden lippukuntaa eli lippukuntien pitkän tähtäimen suunnitelmia. Tavoitteena on, että ensi vuonna yhä useampi lippukunta kokee pitkän tähtäimen suunnittelun tärkeäksi osaksi toiminnan suunnittelua ja kehittämistä.

Satavuotias Suomi näkyi seminaarin ohjelmassa. Semma käynnistyi ”presidenttien” kättelyllä ja iltaohjelma vei osallistujat Suomen historian eri vuosikymmenille. Alueiden valmistelemista, spektaakkelimaisista esityksistä voittajaksi ylsi huutoäänestyksellä Itä-Helsinki kaalinpäätansseineen. Illan kruunasi rentouttava sauna. Sunnuntaina järjestettiin vielä aluekohtaisia ja kokoluokittaisia tapaamisia.

”Semma sujui aurinkoisissa merkeissä ja tunnelma oli innostunut. Kärkikolmikkojen jäsenet osallistuivat aktiivisesti työpajoihin ja niiden ulkopuolellakin käytiin vilkasta keskustelua”, lippukuntakoordinaattori Katri Hahl, yksi tapahtuman järjestäjistä, kiittelee. Viikonloppu oli onnistunut kokonaisuus, josta lähdettiin kotiin uusien ideoiden kanssa. Kiitos vielä huipuille osallistujille!

Lue kärkikolmikon työnjaosta sekä Mankkaan Eräsusien lippukunnanjohtaja Ville Vuorenmaan kokemuksista tarkemmin blogista!

Satavuotiasta Suomea juhlistanut Lippukuntasemma käynnistyi ”presidenttien” kättelyllä.

Semman työpajojen teemat vaihtelivat partiokoulutuksista käsillä tekemiseen. Iltapäivän aikana keittiössä syntyi 463(!) karjalanpiirakkaa.

Aurinkoinen syyssää helli risukeitinten rakentajia.

Iltaohjelma kuljetti semman osallistujat halki itsenäisen Suomen vuosisadan. Illan parhaaksi spektaakkeliksi ylsi huutoäänestyksellä Itä-Helsinki kaalinpäätansseineen.

Kuvat Joona Aspegrén