Kenelle ääneni kuuluu? Nuorten eduskuntavaalitapahtuma 2.4.2019

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14.4.2019 ja ennakkoäänestämään pääsee kotimaassa 3.9.4. Alle 25-vuotiaista vain 47 % äänesti viime eduskuntavaaleissa. Eli suurin osa ei äänestänyt. Jos nuoret eivät äänestä, muut päättävät Suomen suunnasta. Seuraava eduskunta on tärkeän tehtävän edessä: ilmastonmuutoksen torjuntaan on tartuttava tosissaan, nuorten syrjäytymiselle on laitettava stoppi.

Moni jättää äänestämättä, jos ei tunne ehdokkaita ja puolueet tuntuvat vierailta. Tule partiolaisten järjestämään avoimeen vaalitapahtumaan ottamaan selvää mistä vaaleissa on kyse ja keitä nuoria tai partiotaustaisia ehdokkaita Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirissä on ehdolla. Tapahtumassa pääset perehtymään eri puolueisiin ja haastamaan ehdokkaita.

Töölön kirjaston Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki

1717.30 Mistä vaaleissa oikein on kyse?
Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari

Mistä eduskunta päättää? Miksi on tärkeää ymmärtää mihin puolueeseen tai ryhmään ehdokas kuuluu? Mitä eroa ja tavoitteita eri puolueilla on? Minkälainen on hyvä kansanedustaja? Ketkä äänestävät aktiivisesti ja ketkä passiivisesti ja mitä siitä seuraa?

17.3017.45 Jätetään maailma vähän parempana kuin sen löysimme
Partion eduskuntavaalitavoitteiden esittely

17.4519.00 Kiertely puolueiden pisteillä ja tutustuminen ehdokkaisiin.
Olemme kutsuneet kaikista puolueista ehdokkaita mukaan Tapahtumaan toistaiseksi ilmoittautuneet ehdokkaat:

SDP, Helsinki: Hanna Huumonen
Kokoomus, Uusimaa: Iida-Eveliina Rantalainen, Henrik Vuornos, Binga Tupamäki;
Kokoomus, Helsinki: Daniel Sazonov
Keskusta, Uusimaa: Samuel Sylf
Vihreät, Uusimaa: Saara Hyrkkö, Inka Hopsu, Vihreät, Helsinki Atte Harjanne, Sameli Sivonen, Kasper Kivistö, Maria Ohisalo
Perussuomalaiset, Helsinki: Marika Sorja
Vasemmisto, Helsinki: Mira-Vera Auer, Ajak Majok
Siniset, Helsinki: Tommi Aalto, Toni Ahva, Riikka Taivassalo
Feministinen puolue, Uusimaa: Eeli Kytömäki, Linnea Tuominen
Piraattipuolue, Helsinki: Jani Somero, Saga Nyrén, Maija Li Raudaskoski, Uusimaa: Andersson Richard
Liike Nyt, Helsinki: Tomas Kurenniemi

Tapahtuma on kaikille avoin ja syrjinnästä vapaa. Lisätietoa Töölön kirjaston esteettömyydestä http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Esteettomyys.

Keräämme ilmoittautumisia tarjoilujen vuoksi, mutta voit tulla paikalle myös ilmoittautumatta. Tervetuloa mukaan! ILmoittaudu www.kuksaan.fi/25883. Tapahtuma löytyy myös Facebookista, johon päivitetään osallistuvien eduskuntavaaliehdokkaiden listaa: www.facebook.com/events/462430014294287/.

Tapahtuman järjestävät Suomen Partiolaisten y-traineet, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Uudenmaan partiopiiri.

***
PS. jos olet ehdolla ja haluat mukaan tapahtumaan, ota yhteys helka.otsolampi@partio.fi

***
Suomen Partiolaisten y-trainee ohjelma https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/yhteiskuntasuhde-trainee-ohjelma/ on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.