Kevään 2019 kurssitarjonta

Keväällä kursseille? Haluatko oppia retkeilemään, kiinnostavatko lippukunnan talousasiat tai haluatko kehittyä johtajana? Partiossa pääset kursseilla oppimaan paljon erilaisia taitoja. Tsekkaa kurssivalikoima kevään osalta ja ilmoittaudu mukaan:

21.3. Tervetuloa lippukunnan hallitukseen -iltakoulutus
Tiesitkö, että koulutus on avoin kaikille 15 vuotta täyttäneille. Varmaa rautaa siihen, miten kahlata kunnialla lippukunnan hallituksessa. Mitä siitä pitäisi tietää, ja mikä on olennaista niin, että lippukunnan hallinto kulkee tyylillä kaikkien pelisääntöjen mukaan. Sopii niin uusille kuin hetken hallitusjakkaraa kuluttaneillekin. Last call – Ilmoittautumalla vielä TÄNÄÄN ehdit kelkkaan mukaan: kuksaan.fi/25256.

4.4. Valtakirjat kuntoon -ilta
Jäikö PJ-kurssin jälkeen valtakirja johonkin mystiseen luuppiin, johtamistehtäväkin tuli tehtyä, mut sit ku…? Ota lippukunnassa niskasta kiinni sellaisia, joilla PJ-kurssi on käytynä, mutta raportointi on jäänyt johonkin ajatuksen ja allekirjoituksen väliin seilaamaan! Tuu rohkeasti paikalle ja kerro pulmasta. Me autamme ja kerromme mitä tarvitaan, että ollaan maalissa. Ilmo 31.3. mennessä: kuksaan.fi/26030.

6.4. Luotsikoulutus
Konkari tai noviisi, päivän tiivis paketti avaa aina silmiä ja tarjoaa työkaluja luotsaamiseen. Tarjolla valoa luotsin pimeisiin hetkiin ja paljon asiaa – ei vain majakoista, varustepaketeista ja vaelluskartoista – vaan etenkin siitä, kuinka luotsi luovii tehtävässään tukiessaan vartionjohtajia kolmessa vanhimmassa ikäkaudessa. Ilmo 24.3. mennessä: kuksaan.fi/24862.

9.4. PJOK, eli PJ-johtamistehtävän ohjaajan -koulutus
Onko lippukunnassanne PJ-kurssilaisen johtamistehtävän ohjaaminen täysin hallussa? Tiedätkö mikä on PJ-kurssin johtamistehtäväksi ok ja mikä ei? Miten hyödyntää johtamistehtävä aidosti kurssilaisen oman johtamisen kehittämiseksi samalla kun tehtävä palvelee lippukunnan arkea sopivasti ja mitä jää ohjaajan hommiksi kokonaisuudessa? PJOK, eli PJ-johtamistehtävän ohjaajan -koulutus jeesaa. Ilmo 31.3. mennessä: kuksaan.fi25048.

9.4. Lippukunnan talous
Mitä dollareista pitää ymmärtää, kun istuu lippukunnan hallituksessa? Miten lippukunnan avustukset pyörivät mallillaan, miten taloutta ja toimintaa suunnitellaan käsikädessä ja kuinka kuitteihin suhtautua. Jokaiselle itseään kunnioittavan lippukunnan hallituksen jäsenen peruskauraa ja rahastonhoitajan minimisettiä. Ilmo 31.3. mennessä: kuksaan.fi/25257.

15.4. LPK:n johtokolmikoiden perehdytys
Jos kuulut lippukunnan johtokolmikkoon ja perehdytysilta on istumatta kannattaa ilmoittautua heti paikalle. Illan aikana kuulet rautaisen annoksen piirin palveluista, tietoa ja tukea pestiisi. Ilmo 7.4. mennessä: kuksaan.fi/24797.

Älä unohda timantteja: Pääsiäisen PJ-kurssit – vaeltajien pakollista partio-ohjelmaa. Nyt kaksi mehukasta settiä valittavana paremmaksi pääsiäiseksi! Lisätiedot: www.päpa.fi/tapahtumat.

4.5. ROK-kouluttajan koulutus
Miten toteuttaa ROK-koulutus lippukunnassa tai alueella sekä vinkkejä siihen, miten ROK-kurssia voisi edelleen kehittää. Eikä varmaan haittaa, että päivästä tarttuu kyytiin valmiiksi suunniteltuja ROK-rupeamia. Laukalla tänne jos ROK-kurssi edes orastaa lippukunnan suunnitelmissa tänä vuonna. Ilmo 21.4. mennessä: kuksaan.fi/25090.

4.5. Tervetuloa partioon ja Erätaito 0 – samaan pakettiin samana päivänä!
Ketterä kombo jokaiselle partioon palaajalle, lasten vanhemmille ja lippukunnan toimiin innostuneelle uudelle aikuiselle. Partion resepti, eli mistä tämä koko homma juontaa juurensa ja mihin partiossa pyritään sekä tehoruiske retkeilytaitoja partioretkien arkeen. Ilmo 21.4. mennessä: kuksaan.fi/25011.

4.5. Erätaito 0 (retkeilyn alkeet aikuisille)
Kurssilla pääsee oppimaan tai kertaamaan, kuinka trangia kootaan, miten saadaan teltta pysymään pystyssä ja mitä kaikkea tuleekaan retkille lähtiessä ottaa huomioon. Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti partiossa aloittaneille uusille aikuisill. Samana päivänä voi helposti osallistua myös Tervetuloa partioon -kurssille. Ilmoittautuminen on auki 21.4. saakka osoitteessa
kuksaan.fi/25011.

1.4. ja 5.–7.4. Erätaito 1 (peruskurssi)
Kurssi sisältää erätaitojen perusteet ja koostuu kaupunki-illasta (maanantai 1.4.) ja viikonlopun kurssista (5.–7.4.). Kurssi soveltuu parhaiten niille, jotka kokevat tarvitsevansa opetusta ja harjoittelua peruserätaidoissa. Kurssin jälkeen kurssilainen tietää ja tuntee majoittumisen, tulenteon, retkiruuanlaiton ja suunnistuksen perusteet. Myös luonnossa liikkumisen niksit ja jokamiehenoikeudet tulevat tutuiksi.Ilmoittautuminen on auki vielä tänään 17.3. osoitteessa kuksaan.fi/24641.

6.5. ja 10.–12.5.  Erätaito II (jatkokurssi)
Erätaito II sisältää vaeltamisen perusteet ja soveltuu parhaiten niille, joilla on retkikokemusta ja jotka ovat kiinnostuneet vaeltamisesta. Kurssin tavoite on oppia vaeltamaan turvallisesti. Ilmoittautuminen on auki 6.4. saakka osoitteessa kuksaan.fi/24643.

Lisätiedot www.päpa.fi/tapahtumat.