Kevätkisa yhdisti Pohjois-Helsingin lippukuntien kantavat voimat

Piirin kevään Kuutamokeikka-yökisat järjestettiin aurinkoisessa säässä 5.6.5.2018. Kisa toteutettiin alueellisena yhteistyönä Pohjois-Helsingin lippukuntien kesken.

Järjestelysihteerinä toiminut Kaisa Silén Oulunkylän Käskynhaltijoista kertoo, että kisan järjestely polkaistiin käyntiin vuotta aiemmin toukokuussa, kun aluetiimi otti asian tiimoilta alueen lippukuntiin yhteyttä ja auttoi aloituskokouksen koolle kutsumisessa. Aloituskokouksessa keskusteltiin siitä, minkä tyyppinen kisa halutaan järjestää ja pian haluttiin löytää myös ihmiset titteleiden taakse. Tärkeintä oli tietysti löytää kisalle heti johtaja ja saada ydintiimi kokoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Marraskuussa rekrytoitiin väkeä rasteille tavoitteena saada mahdollisimman hyvin edustusta paikalle jokaisesta lippukunnasta.

Muille kisoja järjestäville alueille Kaisa sanoo vinkkinä, että kannattaa panostaa rekrytointiin, mahdollisesti erillisen rekrytointivastaavan avulla. Suunnittelussa pitkäjänteisyys on paikallaan. Järjestäjistä mahdollisimman monen on hyvä käydä järjestelytoimikuntakoulutus, jolle kannattaa osallistua hyvissä ajoin. Lisäksi aktiivinen yhteydenpito piiriin sekä neuvon kysyminen rohkeasti kannattaa.

Partiotaitojen osaaminen sekä partiotaitokisakulttuurin tuntemus ovat asioita, joiden on hyvä olla kisanjärjestäjille tuttuja. Vastaavantyyppisiä kisoja aiemmin järjestäneiltä tahoilta voi saada kullanarvoisia vinkkejä, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä järjestäjäkonkareihin. Piiriltä sai paljon apua ja tukea paitsi kokonaisuuden hahmottamisessa, myös käytännön asioissa. Aina kannattaa kysyä!

Kisojen toteutus lisäsi Pohjois-Helsingin alueellista yhteistyötä. Järjestelytoimikuntaan kuului tekijöitä Kuksista, Oulunkylän Käskynhaltijoista, Vuokoista sekä Vuorenhaltioista ja yksi vahvistus saatiin mukaan jopa Nuuksion Eräkarhuista. Järjestäjät oppivat tuntemaan toisiaan entistä paremmin yli lippukuntarajojen. Jokainen kisanjärjestäjistä auttoi omien vahvuuksiensa mukaan ja yhteen hiileen puhaltaminen näkyi todella hienosti kisapäivän aikana

Kisassa voittajiksi selviytyivät:

Sinisessä sarjassa Timmit Tonnikeijut Leppävaaran korvenkävijöistä