Koko lippukunnan koulutuspäivä 28.10. – ohjelma julkaistu

Tervetuloa Koko lippukunnan koulutuspäivään sunnuntaina 28.10. Partioasemalle. Päivän ohjelma on nyt julkaistu! Aikataulu on suunniteltu siten, että jokaiseen pestiin löytyy jotakin sopivaa napattavaa.

Valitkaa johtajistollenne tarpeelliset koulutukset ja ilmoittautukaa joukolla mukaan! Kaikille osallistujille on tarjolla lounas 1213 ja päivän aikana kahvia.

Koulutukset järjestetään Partioasemalla (Töölönkatu 55) ja pääsääntöisesti puolen päivän mittaisina, jolloin pystyt halutessasi osallistumaan saman päivän aikana kahteen eri koulutukseen

Aamupäivän koulutukset klo 912

Tervetuloa lippukunnan hallitukseen -koulutus
Kurssilla käsitellään hallituksen ja sen jäsenten tehtäviä ja tutustutaan kokousasiakirjoihin (esityslista, pöytäkirja, muistio) ja lippukunnan päätöksentekoon. Koulutus antaa valmiudet toimia lippukunnan hallituksessa. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Viestinnän- ja markkinoinnin peruskurssi
Mitä eroa on markkinoinnilla ja viestinnällä ja mitä tekemistä niillä on partiotoiminnan kanssa? Mitä ja miten asioita kannattaa kertoa vanhemmille? Entä toisille muille johtajille? Taustayhteisöille? Tule hakemaan vinkkejä tai päivittämään tietosi ajan tasalle lippukunnan tai projektin viestinnän ja markkinoinnin eri osa-alueista. Kurssilla perehdytään viestinnän eri tapoihin ja kanaviin, pohditaan, mikä erottaa hyvä viestinnän vähemmän hyvästä sekä puhutaan jäsenhankinnan ja tapahtumien kannalta aina yhtä tärkeästä markkinoinnista. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Hankalat tilanteet haltuun -koulutus
Koulutuksessa käsitellään johtajiston näkökulmasta hankalia kohtaamisia erilaisten perheiden kanssa: miten suoriutua jalat kuivina, kun yhteistyö kodin kanssa on haastavaa esimerkiksi kulttuurierojen tai lapsen erityistarpeiden vuoksi. Koulutuksen sisältö hienosäädetään osallistujien tarpeiden mukaan. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Iltapäivän koulutukset klo 1316

Lippukunnan talous -koulutus
Perusteet lippukunnan rahastonhoitajille ja hallituksen jäsenille.  Kurssilla käsitellään lippukunnan taloutta ja sen suhdetta muuhun toimintaan ja opitaan tapoja parantaa lippukunnan talouden hallintaa. Varsinaista kirjanpitoa kurssilla käsitellään vain lyhyesti. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Kuksa tutuksi ja tutummaksi -koulutus
Mikä on Kuksa? Mikä on PartioID? Miten lisään jäsenen tai muokkaan hänen tietojaan? Mitä huoltajat tekevät Kuksassa – ja miten ne sinne saa? Miten luon tapahtuman ja poimin kätevästi osallistujien tiedot itselleni? Mitä tietoja on järkevää laittaa lippukunnan toimintaryhmiin? Miten luon uuden pestin? Miten laskutan tapahtuman? Koulutus on tarkoitettu kaikille johtajaikäisille, jotka lippukunnassa toimiessaan altistuvat Kuksalle. Ilmoittautuneille lähetetään ennen koulutuspäivää ennakkokysely, jonka vastausten perusteella työpajan sisällöt toteutetaan. Oma läppäri mukaan. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Sukupuolen moninaisuus
Rikotaan normeja ja käsitellään sukupuolen moninaisuutta avoimesti. Keskustellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä partiossa ja miten lippukunnat voivat ottaa vähemmistöt huomioon toiminnassaan. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Somepaja
Mikä tekee kuvasta hyvän? Miten somepäivityksestä saa partiomaailman katseenvangitsijan? Miten innostat kaikki mukaan tapahtumiisi ainutlaatuisilla videoilla? Tule sisällöntuotannon kuvauspainotteiselle kurssille kuulemaan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin! Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

PJOK (PJ-lopputyön ohjaajien koulutus) / *klo 1317:00
Toimitko ohjaajana PJ-kurssilaiselle? Onko omasta kurssista aikaa? Tiedätkö, mitä hyötyä lippukunta saa PJ-kurssin käyneestä? Haluatko neuvoja parempaan ohjaamiseen? Neljässä tunnissa saat kaikki tarvittavat tiedot onnistuneeseen ohjaamiseen ja uuden, timanttisen partiojohtajan tukemiseen. Tässä koulutuksessa jokainen oppii varmasti jotain! Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

Koko päivän kestävä koulutus:

ROK-kouluttajan koulutus (ROK-ko) / klo 916
Koulutuksessa käsitellään samoajien ryhmänohjaajakoulutusta ja sen järjestämiseen liittyviä asioita. ROK:in sisältö on uudistui pari vuotta sitten ja koulutuksessa saat perustietoa siitä, miten toteuttaa ROK-koulutus lippukunnassa tai alueella sekä vinkkejä siihen, miten ROK-kurssianne voisi edelleen kehittää. Saat mukaasi valmiiksi suunniteltuja ROK-rupeamia.

Koulutus sopii sekä lippukunnan uusille kouluttajille että kokeneille konkareille. Erityisen tarpeellinen koulutus on tarpoja- ja samoajaluotseille, ROK-koulutusten järjestäjille sekä lippukunnan ohjelmajohtajille. Koulutusta suositellaan myös pestijohtajille ja alueellisille pestivalmentajille. Ilmoittaudu kuksaan.fi/22425 7.10. mennessä.

HUOM:

Aiemmista tiedoista poiketen: Syventävä koulutus lippukunnan kokeneemmille rahastonhoitajille on tarjolla tarjolla 22.11. torstaina klo 18:00 Partioasemalla.

Tarkemmat kuvaukset sisällöistä löydät kalenterista kunkin koulutuksen omalta sivulta.