Koulussakin seikkaillaan partiossa

Elokuussa koulut alkavat, ja tänäkin vuonna moni lapsi pääsee osallistumaan Koululaisten Partioseikkailuun, joka johdattaa oppilaat partion jännittävään maailmaan! Partioseikkailu on tarkoitettu kaikille 1.–2. luokkalaisille sekä koulujen iltapäiväkerholaisille. Pääkaupunkiseudulta meitä on mukana ennätysmäärä, 7 400 koululaista!

Partioseikkailu koostuu erilaisista toiminnallisista aktiviteeteista. Viikon aikana kokeillaan ja opitaan uusia asioita sekä liikutaan luonnossa. Viikko huipentuu yhdessä tehtävään retkeen lähiluontoon. Sen lisäksi, että oppilaat oppivat paljon hyödyllisiä tietoja ja taitoja, materiaali toimii myös mainiona ryhmäyttämisen välineenä.

Opetussuunnitelmaan pohjautuvaa ohjelmaa voi toteuttaa kouluissa vaikka viikon jokaisena päivänä! Kunakin päivänä toimitaan eri teeman parissa. Mukana on myös ohjeita partiotapoihin sekä lukuisiin leikkeihin. Materiaali mukailee partion kasvatustavoitteita, jotka tukevat lapsen kasvua ottaen huomioon ikäryhmän kehitysvaiheet ja yksilölliset ominaispiirteet.

Opettaja, jos materiaalien tilaus meni keväällä ohi, tulosta Koululaisten Partioseikkailu netistä (ks. linkit alla)!

Lippukunta, oletteko jo mukana Partioseikkailussa? Ottakaa yhteyttä lähikouluun ja lähtekää mukaan esittelemään partiota! Täältä voit tarkistaa, onko lähikoulunne jo mukana Partioseikkailussa.

Lisätietoja Koululaisten Partioseikkailusta löydät täältä: www.partio.fi/partioseikkailu

Sähköiset Partioseikkailun materiaalit

Opettajan opas

Lasten seikkailupassi

Tarrat seikkailupassiin

Partioesite kotiin

Lisämateriaalit, joihin on viitattu opettajan oppaassa löytyvät täältä.

Ruotsinkieliset materiaalit löytyvät täältä.

Kuva Hanna Suomi