Kutsukaa meidät kylään – lippukuntavierailut alkavat huhtikuussa

Seuraavan kahdentoista kuukauden aikana pääkaupunkiseudun kaikki lippukunnat saavat pyynnön kutsua piirin edustajat kylään. Ensimmäisten lippukuntavierailuajankohtien sopiminen on nyt alkanut ja ensimmäiset vierailut tehdään huhtikuussa 2019.

Mitkä ihmeen lippukuntavierailut?

PäPan johdon kunnianhimoinen suunnitelma: kiertue kaikissa piirin lippukunnissa. Tai ehkä oikeastaan lippukuntien valtava kuulumiskierros. Tai IRL-palautelomake kaikille lippukunnille.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan lippukuntavierailut ovat tätä: piirihallitus, piirineuvosto ja toimiston työntekijät vierailevat kaikissa PäPan lippukunnissa ennen huhtikuuta 2020.

Miksi tätä tehdään?

Vierailujen tavoitteena on kerätä palautetta piirin toiminnasta sekä lisätä kaikkien piirin toiminnanalojen ymmärrystä lippukuntien tilanteesta ja tarpeista. Kohtaamalla lippukuntien arjen sankarit, on piirin toimintaa mahdollista suunnata entistä paremmin lippukuntien tarpeita vastaavaksi. Huomioimme vierailuilla opittua tulevassa toiminnansuunnittelussa ja piirin tarjoamien palveluiden kehittämisessä.

Ketkä tähän osallistuvat?

Kyläilyn toisena osapuolena ovat kaikki piirin lippukunnat. Lippukunnista tapaamiseen voi osallistua juuri sellainen porukka kuin teille parhaiten sopii: vaikkapa johtokolmikko, hallitus tai koko johtajisto.

Piiriä tapaamisissa edustaa lähtökohtaisesti yksi piirihallituksen edustaja, yksi piirineuvos ja yksi työntekijä toimistolta.

Miten se tapaaminen käytännössä hoituu?

Tapaamisajat sovitaan lippukuntien ehdoilla. Kun alueenne lippukuntavierailuaika lähestyy, saatte viestin toimistolta. Viestissä saatte tarkemmat ohjeet aikojen varaamisesta ja aikataulusta laajemmin.

Tapaamispaikaksi sopii loistavasti lippukunnan kolo tai muu kokoustila. Tapaaminen voidaan kuitenkin järjestää vaikka kirjastossa, kahvilassa tai Partioasemalla, jos kololla tapaaminen on hankalaa.

Lippukunnan ei tarvitse varsinaisesti valmistautua tapaamiseen. Mikäli teillä on erityisiä toiveita, palauteaiheita tai kysymyksiä, voitte tietenkin kerätä niitä jo etukäteen ja vaikka lähettää toimistollekin. Yhtä hyvin voitte kuitenkin vain saapua oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Milloin se tapahtuu?

Lippukuntavierailut etenevät alueittain. Alueiden järjestys on seuraava:

Maalis–huhtikuu 2019: Itä-Helsinki ja Elli
Touko–elokuu 2019: Pohjois-Helsinki ja Tammi