Partioviikolla 19.-25.4.2021 toteutetaan kampanja aikuisten rekrytoimiseksi mukaan partiotoimintaan. Viikon aikana haluamme innostaa aikuisia tutustumaan partioon ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ympäri Suomen. Jokainen lippukunta voi osallistua kampanjaan järjestämällä oman tapatumansa! Mieti siis, olisiko juuri sun lippukunnassa paikka uusien aikuisten rekrytoinnille ja ilmoittaudu mukaan!

Kampanjaan ilmoittaudutaan mukaan lomakkeella 7.3. mennessä. Jälki-ilmoittautuminen käynnissä 17.3. asti (tai niin kauan kuin materiaaleja riittää).  Ilmoittautumisen yhteydessä voitte tilata lippukuntiin markkinointimateriaaleja. Materiaalit voi käyttää tänä keväänä tai hyödyntää myöhemmin!

Uudenlainen markkinointitapahtuma etänä!

Nyt korona sotkee useat kevään suunnitelmat ja niin myös uusien aikuisten rekrytointitapahtumat. Emme voi vielä ennustaa millainen tilanne huhtikuun lopulla on, mutta suosittelemme kuitenkin tässä kohtaa suunnittelemaan ensisijaisesti online- ja omatoimitapahtumia.

Nappaa tästä ideat ja vinkit, ja lähtekää rohkeasti kokeilemaan uudenlaista markkinointitapahtumaa:

1. Ottakaa käyttöön SEPPO.io ja luokaa tehtävärata kolon lähistölle. Keksikää mukaan partiomaisia tehtäviä pienille vartioille. Markkinoikaa rataa uusille aikuisille tai kannustakaa omia vartioitanne lähtemään mukaan ja ottamaan ei vielä partiolaisia mukaan! Lisäpisteitä voi antaa epv-kaverista joukkueessa. Lisää Seposta partio.fi/seppo-io.
  2. Järjestäkää onlinetapahtuma, johon kutsutte mukaan mielenkiintoisen puhujan tai esittelette partioaiheista taitoa tai aihetta. Nyt suosittuja ovat mm. videoperehdytykset erätaidoista tai varusteista ja etäluennot retkikohteista. Voitte lippukunnan kanssa esitellä vaikka lähialueen retkikohteita, rinkan oikeaoppista pakkausta tai opettaa suunnistustaitoja. Mukaan voitte kutsua lasten vanhempia, työ- ja koulukavereita ja lähialueen aikuisia. Lopuksi pitäkää tietoisku oman lippukuntanne toiminnasta ja ohjeista, miten päästä mukaan. Hyvä paikka mainostaa onlinetapahtumaa on esim. alueen puskaradio- tai asukasryhmät Facebookissa!
  3. Kutsukaa koolle lippukuntanne muisteluilta ja houkutelkaa mukaan vanhat aktiivijohtajat. Katselkaa reissukuvia, muistelkaa kultaisia aikoja ja innostakaa vanhat jäsenet mukaan uudestaan!
  4. Osallistukaa piirin partioviikolla järjestettäviin maailman 9. nopeimpiin partiotaitokisoihin ja ottakaa joukkueeseen mukaan ei vielä partiolaisia-kavereita. Partioviikolla kalenteriin kannattaa laittaa myös Afterworkit ja markkinointitapahtumissa mainostaa Tervetuloa Partioon-koulutusta 28.4. uusille aikuisille. Lue lisää päpa.fi/partioviikko!
  5. Lisää ideoita ja inspiraatiota tapahtumiin löydät aikuisrekryn sivujen lopusta partio.fi/aikuisrekrytointikampanja!

Paljon valmista materiaalia, vinkkejä tapahtuman markkinointiin, ohjeita ja tukea löytyy partio.fi/aikuisrekrytointikampanja.

Mitä siis piti tehdä?

Mieti millaisen tapahtuman lippukuntanne voisi partioviikolla järjestää ja ilmoita lippukuntasi mukaan 7.3. mennessä lomakkeella sekä tilaa samalla markkinointimateriaalia lippukuntaan. Suunnitelkaa tässä kohtaa mieluummin etä- tai omatoimitapahtuma ja kutsukaa mukaan vanhoja lippukuntalaisia, vanhempia, kavereita ja alueen aikuisia. Käykää tsekkaamassa aikuisrekrytointikampanjan sivut ja hyödyntäkää valmista materiaalia ja ideoita!

Piiritoimistolta jeesataan ja autetaan tarpeen tullen tapahtuman ideoinnissa! Ole siis rohkeasti yhdessä vaikka alueesi omaan lippukuntakoordinaattoriin, yhteystiedot päpa.fi/toimisto.

Kuva: Esko Raikunen