Stipendihaku on auki 11.4.- 31.5.2022.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry sai vuonna 2020 Urlus-säätiön avustuksen, joka tulee käyttää leiristipendeihin. Kesälle 2020 suunnattu stipendiraha siirtyy kesälle 2022. Leiristipendi voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Saadulla Urlus-avustuksella voimme varmistaa myös vähävaraisten partiolaisten mahdollisuuden osallistua kesäleirille.

Piirihallitus on päättänyt tukea sudenpentujen ja seikkailijoiden osallistumista kesäleireille. Kohderyhmäksi stipendille on valikoitu ikäkaudet, jotka eivät lähde ensi kesänä Finnjamboree Kajolle.

  1. Stipendiä voivat hakea kaikki pääkaupunkiseutulaiset sudenpentu- ja seikkailijaikäiset (7–12-vuotiaat) partiolaiset, jotka osallistuvat kesällä oman lippukunnan tai alueen leirille, jonka kesto on vähintään 3 vuorokautta, ja joiden perheen taloudellinen tai muu tilanne on sellainen, että leirimaksun maksaminen ilman tukea on vaikeaa.
  2. Partion jäsenmaksu tulee olla maksettu, jotta stipendin voi saada. Poikkeuksena Ei vielä partiolaisena leirille osallistuva leiriläinen.
  3. Jokaisen hakijan osalta huoltaja täyttää oman stipendihakemuksen Kuksassa, hakemukseen täältä. Stipendin voi hakea kattamaan puolet leirimaksusta tai koko leirimaksun. Hakulomakkeella kysytään perheen taloudellista tilannetta ja muita mahdollisia perusteita stipendille.
  4. Stipendihaku on auki 11.4.- 31.5.2022. Päätökset toimitetaan hakijoille sähköpostilla kesäkuun alussa. Sähköpostissa on tarkemmat ohjeet siitä, miten myönnetyt stipendisummat maksetaan hakijoiden tileille kesäkuun aikana.
  5. Partiolainen, joka hakee leiriä varten stipendiä, ilmoittautuu normaalisti leirille lippukunnan ohjeiden mukaisesti ja myös maksaa leirin normaalisti. Partiolainen ja hänen huoltajansa tekevät stipendihakemuksen itsenäisesti ja mahdollinen stipendisumma maksetaan suoraan huoltajan tilille.
  6. Leirin, johon stipendiä haetaan, tulee olla merkittynä Kuksaan, jotta stipendi voidaan myöntää. Lippukunnan ei tarvitse olla tietoinen osallistujan saamasta stipendistä tai se ei vaikuta osallistujan laskutukseen. Kuksaan ei tallennu tietoa stipendin hakemisesta

Toivomme, että lippukunnat viestivät stipendimahdollisuudesta kaikille sudenpentu- ja seikkailijaikäisille jäsenilleen.

Lisätietoja PäPan toimistolta:

Aino Valkama, aino.valkama@partio.fi / puh 040 4554244