Lippukunnat toivotaan mukaan Esikoulujen partioviikkoon

Esikoulujen partioviikon ilmoittautuminen on nyt auki! Käytännössä esikoulut saavat tilata ohjelmapaketin, joka on täynnä hauskoja, esikouluikäisille sopivia partioaktiviteetteja. Esikoulut voivat käyttää materiaalia keväällä itselleen sopivana aikana tai virallisen Partioviikon aikaan 22.–28.4.2019.

Esikoulujen partioviikko on lippukunnille mainio tilaisuus tulla tutuksi paikallisen eskarin kanssa, sillä teemaviikkoon sopii hyvin lippukunnan vierailu ja monet esikoulut toivovatkin sitä. Vierailuun voi liittyä joko ohjelmapaketin mukaista tekemistä tai jotain ihan muuta: leikkejä, pieni päiväretki, partiotietoiskuja vanhemmille. Esikoulusta voi vaikkapa kutsua kaikki lapset vanhempineen tutustumaan lippukunnan koloon.

Kontakti oman alueen esikouluun on loistava tilaisuus saada uusia sudenpentuja, heidän vanhempiaan ja potentiaalisia perhepartiolaisia kiinnostumaan partiosta. Kampanjaviikko tekee toiminnallisella ja mukavalla tavalla partiota tutuksi niillekin, jotka eivät muuten tunne harrastusta. Esikouluissa vierailleet lippukunnat kertovat kampanjan olleen ”mieletön buusti harrastukseen” ja ”helppo tapa rekrytoida uusia aikuisia”.

Siispä jokaiselle lippukunnalle suositellaan paikallisen esikoulun kontaktointia.

Esikoulujen partioviikkoon osallistuminen on helppo tapa luoda hyvät suhteet ja verkostot paikallisiin eskareihin ja siten päästä myöhemminkin tekemään yhteistyötä. Kannattaa myös hyödyntää tilaisuus, jossa esikoulu markkinoi oman lippukunnan toimintaa eteenpäin. Ja vaikkei esikoulusta sitten tulisikaan ryhmittäin uusia sudenpentuja, saavat lapset kuitenkin vierailun verran toiminnallisia partiokokemuksia. Sekin on tärkeää! Lippukunnat voivat hyödyntää Esikoulujen partioviikon materiaalia jatkossakin ja kampanjaan osallistuminen tuo lippukunnalle arvokasta kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä ja kumppanuuksien hoidosta. Osallistuminen todella kannattaa!

Lippukunnat saavat helmikuun aikana tiedoksi oman paikkakuntansa kampanjaan osallistuvat esikoulut. Yhteydenottoa suoraan lähiauleen esikouluihin suositellaan.

Elokuussa suurinosa pääkaupunkiseudun alueen kouluista on mukana Koululaisten Partioseikkailussa ja myös silloin lippukuntavierailut ovat tärkeässä roolissa.

Lue lisää Esikoulujen partioviikosta partion nettisivuilta. Esikoulujen ilmoittautuminen 1.-31.1.2019.