Lippukuntaposti 5/2018

Tästä lippukuntapostista löytyvät kämppävuorojen varausohjeet vuodelle 2019, tietoa adventtikalenterikampanjasta, Urlus-Säätiön avustusten hakuohjeet, piirin kokouksen materiaalit, Hiipivän Haamun mainos, osallistumisohjeet Vuoden Viestintätekoon, Seikkailijoiden Urbaanin kaupunkiseikkailun mainos sekä koko lippukunnan koulutuspäivän aikataulut. Liitteet ovat ladattavissa Jemmasta.

JOHTOKOLMIKKO HUOMIO

Adventtikalenterikampanja 2018

Adventtikalentereiden VIIMEINEN TILAUSPÄIVÄ ON TÄNÄÄN MAANANTAINA 1.10.! Kalenterien haku tapahtuu torstaina 4.10. kello 14.0019.00 välisenä aikana Partioaseman takapihalta (Töölönkatu 55). Lue lisätiedot piirin nettisivuilta.

UUTTA: Lippukunnat voivat käyttää MobilePayta adventtikalenterimyynnissä! Lippukunnan tulee vain rekisteröityä MyShopin käyttäjäksi, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa suoraan lippukunnan tilille kännykässä olevalla MobilePay-sovelluksellaan. Lisätietoja.

Lisäksi käytettävissä on laaja valikoima valmiita, erilaisia markkinointimateriaaleja. Tutustu ja räätälöi omasi täällä.

Piirin kämppävuorovaraukset koko vuodelle 2019

Piirin kämppävuorovaraukset koko vuodelle 2019 tehdään 1.10.–31.10.2018 välisenä aikana. Lisätiedot piirin nettisivuilla.

Peurantuvan uuden saunan takkahuone. Kuva: Susanna ”Suski” Mikander

Ilmoita joulun varainhankintapahtumat toimistolle

Ilmoita joulun ajan varainhankintatapahtumat tämän sähköisen lomakkeen avulla piirin toimistolle. Kokoamme lippukuntien myyjäiset, joulukuusten myyntiajat, joulupukkipalvelut ja muut varainkeruutapahtumat yhteen piirin nettisivuille ja markkinoimme niitä piirin viestintäkanavissa.

Urlus-säätiön avustukset vuodelle 2019

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry ja Helsingfors Svenska Scouter rf julistavat haettaviksi Urlus-Säätiön avustukset lippukuntien toimintaedellytyksien parantamiseen ja kehittämiseen. Apurahoja voidaan myöntää lippukunnan toimintaedellytysten parantamiseen, kuten kämpän tai veneen korjauksiin tai näihin liittyviin kehityshankkeisiin. Yksittäistä hanketta tuetaan maksimissaan 5 000 eurolla. Hakemisohjeet löytyvät piirin nettisivuilta.

Vuoden Viestintäteko 2018

Vuoden Viestintäteko -kilpailu käynnistyy jälleen! Tänä vuonna mukana on kolme eri kategoriaa:

1. Vuoden printtijulkaisu
2. Vuoden digiviestintäteko
3. Vuoden jäsenhankintäteko
Katso lisätiedot piirin nettisivuilta.

 

PÄPASSA TAPAHTUU

Seikkailijoiden urbaani kaupunkisuunnistus 20.10.

Urbaani kaupunkisuunnistus on kaikille pääkaupunkiseudun seikkailijoille tarkoitettu tapahtuma, joka kutsuu seikkailemaan Keskuspuistoon. Tapahtumassa pääset liikkumaan parhaaksi katsomallasi tavalla Maunulan majalta keskuspuiston läpi Paloheinään ja matkalla suorittamaan Liikenne-taitomerkin. Merkkaa siis päivämäärä kalenteriisi ja kutsu kaveritkin mukaan! Ilmoittautuminen kuksaan.fi/22037 ja viimeistään 7.10.

Piirin kokous 21.10.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n sääntömääräinen piirin kokous järjestetään sunnuntaina 21.10.2018 klo 14:00 Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoululla (Runeberginkatu 14–16, luentosali Nokia). Materiaalit löytyvät viimeistään 7.10.2018 myös osoitteesta: bit.ly/piirinkokous2018.

Ohjelmajohtajien sparrailuilta 15.11.

Toimitko tällä hetkellä lippukunnassasi ohjelmajohtajana? Onko sulla partio-ohjelma hallussa ja haluat tehdä yhden illan kehittämistyötä? Haluatko olla vaikuttamassa siihen, miten piiri tukee ohjelmajohtajia vuonna 2019? Tule ideoimaan ja keskustelemaan yhdessä piirin ohjelmaryhmän kanssa ohjojen paremmasta tuesta! Ilmoittaudu kuksaan.fi/22947 viimeistään 11.11.

Johtotähti 16.-18.11.

Lappeenrannassa järjestettävä Johtotähti on tarkoitettu kaikille paremmasta johtamisesta kiinnostuneille. PäPa tarjoaa johtokolmikoiden ja valmentajien osallistumismaksun sekä matkat. Ilmoittaudu 20.10. mennessä! www.johtotahti.partio.fi. Valitse maksajaksi PäPa.

Samoaja 2xh 7.–9.12.

Samoaja 24h:sta on edetty jo pitkälle ja nyt yö saapuu mahdollisuuksien maailmaan. Tule paikalle ja haasta itsesi! Tarjolla sekä 24 tunnin tutustumistaso että suurgurujen taso, jossa valvotaan 30 tuntia. Takuuvarman jaksamisen yhteydessä tarjolla kasapäin mielekästä, kivaa ja railakasta ohjelmaa, sopivia taukoja ja ajanviettoja unohtamatta. Ilmoittaudu nopeasti (kuitenkin viimeistään 11.11.) osoitteeseen kuksaan.fi/20756, tapahtuma on perinteisesti lähes välittömästi täynnä.

Piirimajakka Loiste 8.–9.12.

Piirimajakka Loiste loistaa taas! Yhteiskunta-tarppo johdattelee tarpojat kaupunkiympäristössä kulttuurien kirjoon ja vaikuttamisen kanaviin. Kuinka rakennetaan ystävyyttä yli rajojen, miten toteutetaan lähimmäisenrakkautta käytännössä? Tule ja ota selvää! Myös muita tarppoja suorittaneet ovat tervetulleita kaikille yhteiseen piirimajakkaan.

Lue lisää päpa.fi/tapahtumat.

Tule mukaan kisaamaan hieman erilaiseen partiokilpailuun Helsingin kaduille ja kujille marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.11. Alkuvideo, kummallinen juoni, kutkuttavat rastit…

Kerää vartio mukaan ja ilmoittaudu heti, kaikki eivät mahdu mukaan! Ennakkotehtävät julkaistaan 1.10.  Lisätietoja: hh.ilvesveikot.fi/ilmoittautuminen.

KURSSILLE?

Partiokamu-koulutus 27.10.

Mitä tehdä, jos ryhmässä on lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Partiokamu-pesti sopii samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Partiokamu-koulutus pidetään Partioasemalla la 27.10., ilmoittautumisaikaa 11.10. saakka kuksaan.fi/21698.

Koko lippukunnan koulutuspäivä 28.10.

Valitkaa johtajistollenne tarpeelliset koulutukset ja ilmoittautukaa joukolla mukaan! Kaikille osallistujille on tarjolla lounas 12–13 ja päivän aikana kahvia. Koulutukset järjestetään Partioasemalla (Töölönkatu 55) ja pääsääntöisesti puolen päivän mittaisina, jolloin pystyy halutessaan osallistumaan saman päivän aikana kahteen eri koulutukseen.
Ilmoittaudu viimeistään 7.10. kuksaan.fi/22425.

PT-PJ-peruskurssi PJ-PK 7/2018

Vuoden 2018 ainoa kahden viikonlopun PJ-kurssi kutsuu mukaansa juuri sinut! Mikäli kaipaat valoa pimeään marraskuuhun on vastaus edessäsi. Ensimmäinen viikonloppu (9.-11.11.) valmistaudutaan Kiljavan alakämpän suojissa. Tämän jälkeen on kaksi viikkoa aikaa pureskella tehtäväluetteloa, sillä toinen viikonloppu (23.-25.11.) on kisa Kiljavan maastossa.
Ilmoittaudu viimeistään 7.10. kuksaan.fi/21718.

EA1-maastokurssi 16.–18.11.

Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille partiolaisille, jotka haluavat oppia ensiaputaitoja ja samalla viettää mukavan viikonlopun metsässä yöpyen puolijoukkueteltoissa partiomaiseen tyyliin. Viikonlopun aikana ei ole sisätiloja käytössä. Ilmoittaudu 21.10. mennessä osoitteessa kuksaan.fi/18286.

Seinäkiipeilykurssi 18.11.

Seinäkiipeilyn peruskurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, jossa käsitellään mm. sisäseinäkiipeilyn perusvarusteita ja turvallisuuteen liittyviä asioita. Teoriaosuuden jälkeen siirrytään seinälle, jossa kiivetään ja opetellaan turvallinen varmistustekniikka. Mahdollisuuksien mukaan myös kiipeilyn tekniikkaa. Kurssin jälkeen voit käydä kiipeämässä itsenäisesti kahdella vapaaharjoituskerralla. Ilmoittaudu kuksaan.fi/18314 29.10. mennessä.

Partiokouluttaja-koulutus (PKK) 2.–4.11.

Koulutus on tarkoitettu kaikille partiossa kouluttaville henkilöille. Kurssi keskittyy erityisesti koulutusrupeaman ja -kokonaisuuden kuten kurssin suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin. Kurssilla käydään läpi koulutusvuoden kulkua ja piirin käytäntöjä kurssinjohtajan näkökulmasta. Ilmoittautuminen 14.10. mennessä kuksaan.fi/19982.