Lippukuntaposti 6/2019 ilmestyy sähköisesti ja on noudettavissa postilakon ajan Partioasemalta

Vuoden viimeinen lippukuntaposti 6/2019 ilmestyy aikataulun mukaisesti tänään maanantaina 25.11.2019 sähköisenä. Postilakon ajan lippukuntapostit ovat noudettavissa Partioaseman 2. kerroksesta Marikan tiskiltä ma-ke ja pe kello 9–16 sekä to kello 9–18 välillä.

HUOM: Mikäli saavut toimiston aukioloaikojen ulkopuolella, laita etukäteen sähköpostia osoitteeseen papa.toimisto@partio.fi, jotta voimme siirtää lippukuntapostikirjekuoren ensimmäisen kerroksen noutokaappiin odottamaan nimelläsi. Jäljellä olevat kirjeet postitetaan lakon päätyttyä normaalisti.

Lippukuntapostin 6/2019 liitteistä löytyvät tällä kertaa:

– Taloudellista tukea partiotoimintaan vihko (päivitetty)
– Haaveiden Lippukunta -juliste
– Kisat 2020 -juliste
– Vinkkejä vuoden 2020 aloitukseen lippukunnissa
– Tietopaketti Vapaaehtoistenviikosta (29.11.5.12.)

– Espoon talvileiri Vinkulin juliste
– Espoon alueleiri Väiskin juliste
– Vantaan alueleiri 2020 Muiskun juliste

Kaikki liitteet ovat ladattavissa sähköisinä Jemmasta (sisäänkirjautumista ei tarvita).

AJANKOHTAISTA PARTIOSSA

ILMOITA JOULUN VARAINHANKINTATAPAHTUMAT

Järjestääkö lippukuntanne tänä vuonna joulupukkipalvelun, myyjäiset tai muita varainhankintatapahtumia kuten joulukuusten myyntiä? Ilmoita joulun ajan varainhankintatapahtumat tämän sähköisen lomakkeen avulla piirin toimistolle. Kokoamme lippukuntien tapahtumat yhteen piirin nettisivuille ja markkinoimme niitä piirin viestintäkanavissa. Lista täydentyy tälle sivulle: päpa.fi/ajankohtaiset/joulu.

MUISTA TEHDÄ TALVILEIRI- TAI VAELLUSILMOITUS PIIRIN TOIMISTOLLE

Täytä piirin sivuilla oleva lomake, mikäli lippukuntanne järjestää talvella leirin tai vaelluksen: www.päpa.fi/ilmoitus-leirista-vaelluksesta.

PARTIOASEMAN 2. KERROKSEN AUKIOLOAJAT

Piirin toimisto on normaalisti avoinna 18.12. asti ma-ke ja pe kello 9–16 sekä to kello 9–18. Torstaina 19.12. Partioaseman 2. kerros on avoinna klo 9–16. Partioasema on kiinni jouluna 20.12.–6.1.2020.

TEE LIPPUKUNNAN ARJESTA NÄKYVÄÄ – VAPAAEHTOISTEN VIIKKO 29.11.–5.12.

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään 29.11.–5.12. Silloin jos koskaan on oikea hetki nostaa jalustalle päivän hyvät työt koloilla ja lippukunnassa sekä kiittää vetäjiä toiminnan takana. Partioarki on päivittäin ihan oikeita tekoja ja tyyppejä niitä tekemässä. Kerrotaan niistä muillekin. Lue vinkit LPK-postin liitteestä!#kiitätekijää

PIDÄ TOIMINTASI TÄYSILLÄ KÄYNNISSÄ MYÖS VUODENVAIHTEEN JÄLKEEN

Viikkotoiminnan pyörittäminen on sekä johtajille että ryhmäläisille mielekästä, kun porukkaa on riittävästi. Tammikuun alku onkin hyvä hetki täydentää ne ryhmät, joihin uusia lapsia mahtuu. Tsekatkaa siis Kuksan jonot ja olkaa yhteydessä jonottajiin. Jonon puuttuessa uusia jäseniä voi hankkia muualtakin, tsekkaa vinkit liitteestä.

TALOUDELLISTA TUKEA PARTIOTOIMINTAAN

Jotta kenenkään yksittäisen partiolaisen harrastaminen ei jäisi rahasta kiinni, ja jotta lippukunnan rahakirstun pohja ei koko ajan vilkkuisi näkyvillä, olemme päivittäneet viime vuosilta tutun Taloudellista tukea partiotoimintaan -vihkon vuodelle 2020. Tutustu vihkoon, vinkkaa tukea tarvitseville lippukunnan jäsenille tukimuodoista ja huolehdi hallituksen kanssa siitä, että lippukunnan avustushakemukset tulevat ajallaan tehdyiksi! Vihko löytyy sähköisesti piirin nettisivuilta täältä.

VUODEN VIESTINTÄTEKO -KILPAILU KÄYNNISTYY JÄLLEEN!

Tekikö lippukuntanne viime kesän leiriltä piirin parhaat some-postaukset? Tai onko lippukuntalehtenne journalistinen sisältö huippulaatua? Entä saitteko rekrytoitua valtavan määrän uusia jäseniä mukaan toimintaanne jollakin uudella tavalla?

Vuoden Viestintäteko -kilpailun tarkoituksena on kehittää viestintää lippukunnissa ja pyrkiä jakamaan hyvät ideat myös muille. Voit ilmoittaa oman tai naapurilippukunnan teon mukaan kilpailuun viimeistään 2.2.2020 (katso ohjeet viestin lopusta).

Kustakin kategoriasta palkitaan paras teko 100 euron arvoisella Scandinavian Outdoor Storen -lahjakortilla lippukunnalle. Lisäksi jokaisesta teosta lippukuntanne saa palautteen ja tekoja voidaan käyttää esimerkkeinä myös piirin viestinnässä. Tuomarit arvioivat tuotokset alkuvuonna ja parhaat palkitaan helmi-maaliskuussa 2020. 

Kilpailun kategoriat

Vuoden printtijulkaisu  

Vuoden printtijulkaisu -kategoriaan voi ilmoittaa lippukuntalehden, historiikin, esitteen, vuosikalenterin tai minkä tahansa painetun tuotteen, jolla lippukunta viestii joko omalle porukalleen tai lippukunnan ulkopuolelle. 

Vuoden digiviestintäteko   

Vuoden digiviestintäteko -kategoriaan voi ilmoittaa lippukunnan some-tilin (Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, TikTok), nettisivut, pelin, sovelluksen, videon, videosarjan tai lippukunnan käyttämän lisätyn todellisuuden (AR) tai virtuaalitodellisuuden (VR) toteutuksen.   

Vuoden jäsenhankintateko 

Vuoden jäsenhankintateko -kategoriaan voi ilmoittaa tapahtuman, verkkosivun, some-kampanjan, rekrytointitapahtuman tai muun toteutuksen, jolla lippukunta on saanut lisää jäseniä. Jäsenhankintateko-kategoriassa keskeistä on teon omaperäisyys ja laatu. Voittaja ei siis automaattisesti ole eniten jäsenmäärää lisännyt teko. 

Osallistumisohjeet Vuoden Viestintäteko -kilpailuun

Lähetä vapaamuotoinen kuvaus – oli se sitten pitkä, lyhyt, visuaalinen tai kirjallinen tuotos – lippukuntanne viestinnästä viimeistään sunnuntaina 2.2.2020. Hakemuksen voi lähettää joko postitse piirin toimistolle osoitteeseen Pääkaupunkiseudun Partiolaiset / Vuoden Viestintäteko 2019 Töölönkatu 55, 00250 Helsinki tai sähköpostilla (aiheeksi Vuoden viestintäteko 2019) kisanjohtajalle Anna Pekoselle (anna.pekonen@partio.fi). 

Olennaisinta on kertoa työstänne ainakin seuraavat asiat:
mihin kategoriaan tekonne osallistuu
kuvailkaa tekoa mahdollisimman selkeästi ja lähettäkää myös fyysinen tuote, kuvakaappaus tai linkki
mitä teollanne tavoittelitte ja täyttyivätkö tavoitteet
mitä tuloksia teollanne oli lippukunnallenne

TAPAHTUMAT & KOULUTUKSET

Piirin koulutusten ja tapahtumien ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa kolmessa eri ilmoittautumisportaassa. Ilmoittautumiset sulkeutuvat pääsääntöisesti marraskuun, helmikuun ja elokuun viimeisenä päivänä. 30.11. päättyvässä ilmoittautumisportaassa ilmoittaudutaan seuraaviin koulutuksiin ja tapahtumiin:

12.12. EA-kertauskurssi
2.–6.1. PJ-peruskurssi 1-2020
25.–26.1. EA1 kaupunkikurssi
7.–8.2. Akela-sampo -kaupunkikurssit
8.2. Perhepartio-ohjaajan koulutus
8.2. Akelan apulainen -koulutus
9.2. Luotsikurssi
9.2. ROK-kouluttajan koulutus
17.2. Samoajien ilta
28.2.–1.3. LPK-kurssit (johtokolmikko)
2.3. Organisaatiossa toimiminen 1.osa
6.–8.3. Pj-jatkis

Lisätietoa, muut ilmoittautumisportaat ja niiden sisällöt löydät osoitteesta www.päpa.fi/ilmoporras.

SUOSITUT LUOTSIVIHJARIT SAAVAT JATKOA

Luotsivihjarit on PäPan luotseille suunnattu videosarja, jossa tarjotaan helposti lähestyttävästi käytännön vinkkejä tarpojien, samoajien ja vaeltajien toimintaan. Vuonna 2020 vihjarit ilmestyvät 25.2., 14.4., 6.10. ja 8.12. Sarjan kaikki osat voit katsoa myös jälkikäteen piirin YouTube-kanavalta Partio Kuuluu Kaikille.

TALVISEMMA 25.1.2020

Talvisemmasta tukea omaan jaksamiseesi, pestissä ja sen ulkopuolella. Ohjelmassa on monipuolisia puhujia ja työpajoja, joista saat vinkkejä oman ja muiden johtajien hyvinvoinnin edistämiseen ja ajatuksia mielenterveyden edistämisestä. Tämä on hyvä tapa tulla johtajiston porukalla rentoutumaan, inspiroitumaan ja kouluttautumaan päiväksi! Kaikille vaeltajille ja aikuisille.

PÄPASSA KILPAILLAAN KOLME KERTAA VUODESSA PIIRIMESTARUUKSISTA

Kisat käydään kerran talvella ja kahdesti keväällä. Kunkin kilpailun voittajavartiot saavat kunnian toimia vastaavissa SM-kilpailussa piirin edustusvartioina. Nappaa lippukuntapostin liitteistä kolon seinälle juliste, josta käyvät ilmi kisojen päivämäärät ja kisaajien pääasialliset ikäkaudet.

TERVETULOAPARTIOON -KURSSI VERKOSSA

Tervetuloa partioon -koulutus on mahdollista suorittaa nyt myös netissä! Helppo ja vaivaton homma uusille aikuisille tutustua partion perusperiaatteisiin. Tätä voit tarjota mainiosti myös ikäkausiryhmien huoltajille. Lue lisää: bit.ly/terkkuverkossa.