Wuhuu, ensimmäinen askel kauan odotetulle Kliffa-piirileirille on otettu! Lippukuntien ilmoittautuminen Kliffalle alkaa tänään ja jatkuu 17.11.2017 asti. Olethan jo kuullut Kliffasta? Kliffa 2018 on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten seitsemäs piirileiri, joka järjestetään ensi kesänä 23.–31.7. Evolla Hämeessä.

Kliffalle odotetaan 5 000 osallistujaa, joista osa tulee ulkomailta. Kliffa on suunnattu kaikille ikäkausille, ja leirin ohjelmassa painotetaan niin uudempia kuin vähän vanhempiakin partiotaitoja. Aikuisillekin on tarjolla mielekästä tekemistä, ilman vapaaehtoisia tekijöitämme leiriä ei olisi. Myös perheet ja partioon tutustujat ovat lämpimästi tervetulleita!

Mitä seuraavaksi?

Muodostakaa leirilippukunta joko omasta lippukunnastanne tai yhdessä sisarus- tai muiden oman alueen lippukuntien kanssa. Leirilippukunnan koko on noin 120 henkeä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa. Tätä varten antakaa Kuksassa jollekin johtajallenne pesti ”Päpa Kliffa 2018 lpk-yhteyshenkilö”. Jos tiedätte jo leirilippukunnanjohtajanne, pesti kannattaa lisätä suoraan hänelle. Tätä pestiä tarvitaan ainoastaan ilmoittautumisen tekemiseen Kuksassa. Jatkossa informaatio piirileiristä lippukuntiin kulkee leirilippukunnanjohtajan kautta.

Kliffalla tuetaan lippukuntia tekemään mahdollisimman paljon yhteistyötä oman alueen muiden lippukuntien kanssa mm. ohjelmalaaksoissa, lipunnostoissa ja yhteisillä huudoilla. Siksi saman alueen lippukunnat majoittuvat Kliffalla aina samaan kylään.

Leirilippukunnan muodostamisen jälkeen valitaan vastuuhenkilöt pesteihin. Jokaisessa leirilippukunnassa on kahdeksan pestiä, jotta leirilippukuntien arki olisi mahdollisimman sujuvaa ja vastuu leirilippukunnista jakautuu tasaisemmin kaikille. Johtajiston muodostavat leirilippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja ja pestijohtaja sekä ikäkausivastaavat sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille ja luotsit samoajille ja vaeltajille. Lisäksi jokainen leirille osallistuva johtaja tukee leirilippukuntansa toimintaa esimerkiksi osallistumalla lippukunnan iltatoimiin tai viemällä yhden ikäkauden jonain päivänä ohjelmalaaksoon.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet osoitteesta http://bit.ly/kliffallpkilmoLeiriläisten ilmoittautuminen alkaa tammikuussa.

Kysyttävää ilmoittautumisesta tai muuten Kliffasta? Ota yhteyttä leirin projektipäällikkö Simo Pynnöseen, puh. 050 353 0001 tai simo.pynnonen(a)partio.fi

Haluatko mukaan tekemään Kliffaa?

Tule mukaan toteuttamaan kaikkien aikojen piirileiriä! Tällä hetkellä Kliffalle etsitään päälliköitä ja mestareita. Erityisesti päällikköpesteissä pääset aidosti vaikuttamaan siihen, miltä leiri näyttää ja saat mahdollisuuden innostua, onnistua ja oppia uutta tai syventää vanhoja taitoja. Näistä vapaaehtoistöistä ja kokemuksista hyödyt varmasti myös työelämässä! Lue lisää Kliffan avoimista pesteistä täältä.

Kliffan aikataulu

19.–22.7. rakennusleiri
23.–26.7. sudenpennut leirillä
23.–30.7. seikkailijat ja tarpojat leirillä
23.–31.7. samoajat, vaeltajat ja aikuiset leirillä
31.7.–3.8. purkuleiri

Kliffan tekijöitä oli mukana myös Bonfire – Urbaanilla iltanuotiolla. Tule tapaamaan meitä syksyn aikana SamoajaExploon 20.–22.10., Hiipivään Haamuun 5.11. tai marraskuun aluetapaamisiin!

Kuva Jasper Kurjenniemi