Heppu vinkkaa muun muassa joulun parhaista lahjoista sekä erilaisista tavoista tehdä partiota. Tässä maistiaisia uunituoreesta lehdestä!

Suuntana Helmi

Hiihtoloma tulee huimaa vauhtia, ja sen vuoksi on hyvä virittäytyä hetkeksi tulevan talvileiri Helmen tunnelmaan. Helmellä asutaan kylissä oman ja jonkin toisen alueen lippukuntien kanssa. Onko oman nukkuma-alueesi nimi Nietos, Kuura, Halla, Routa, Nuoska, Kohme, Hanki vai Viima? Tammikuussa saat tietää, mihin kylään oma lippukuntasi kuuluu!

Nyt on aika suunnata katseet kohti itse leirin ohjelmaa. Kokosimme Heppuun lisäksi muutamia talvileirivinkkejä, jotta voit nauttia leiristä täysin rinnoin. Mitkä varusteet sinä aiot pakata mukaan?

Telttapaikat lapioiden kuntoon

Neljäkymmentä telttakuntaa tarkoittaa myös yhtä montaa lapiota, joita tarvitaan telttapaikkojen tasoittamiseen ja mukavien nukkumisalustojen tekemiseen. Lunta pääsee myös lapioimaan, kun tehdään iglua tai lumiluolaa. Tätä ei välttämättä tule tehtyä aivan joka vuosi. Haikilla seikkailijat ja sitä vanhemmat pääsevät aivan erilaisen rakennusurakan pariin, kun yö nukutaan hätämajoitteessa.

Lämpöä läpsyköiden tilalle

Kaivathan paksut talvikenkäsi esiin viimeistään hiihtolomalla, kun viet Roihulla mukana olleet suihkutohvelit varastoon. Helmellä tarpojat pääsevät kokeilemaan lumihangen kantavuutta itsetekemillään lumikengillä.

Liukuen leirikin luistaa paremmin

Lumi tekee ehdottomasti talvileirin, ja sitä Kiljavalla toivottavasti tuiskuaa jo helmikuussa. Liukuri on hyvä laskuväline, sillä se kulkee kevyesti mukana leirialueella.

Avannon kautta unille?

Leirille voi pakata halutessaan myös uimahousut mukaan. Avannossa käyminen on nimittäin kokemus, joka jokaisen pitää kokea ainakin kerran elämässään. Viileän virkistyksen jälkeen on mukava mennä saunan lämpimiin löylyihin.

Lue lisää Helmi-vinkkejä uusimmasta Hepusta! Talvileiri Helmi 2017 järjestetään Kiljavalla 21.–25.2.2017. Ilmoittaudu mukaan leirille viimeistään 31.12.2016. Myös ei-vielä-partiolaiset ovat lämpimästi tervetulleita kanssasi leireilemään, kutsu siis mukaan kaverit muista harrastuksista tai koulusta!

www.päpa.fi/helmi2017

Teksti Niko Tamminen, kuva Olli Hurme