Tänäkin vuonna olemme päässeet viettämään Partioviikkoa yhdessä, vaikka isot yhteiset tapahtumat jouduttiin koronapandemian takia perumaan.

SuperSupen matkassa maailmalla 17.4.

Suosittu sudenpentutapahtuma toteutettiin tänä vuonna omatoimitapahtumana. Ison yhteisen tapahtuman järjestämisen sijaan rastitehtävät materiaaleineen oli pakattu SuperSupe-reppuihin ja ryhmät saivat itse päättää, missä ja milloin tapahtuman järjestävät. Tapahtumaan ilmoittautui ennätykselliset 212 ryhmää, eli noin 2100 osallistujaa!

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2014 saakka, ja sen kolmen vuoden välein vaihtuvina teemoina ovat ”SuperSupen viitta”, ”SuperSupe Toimittaja” sekä nyt vuorossa ollut ”SuperSupe Maailma”, joka perustuu sudenpentujen partio-ohjelman kansainvälisyyskasvatukseen.

Vuoden 2021 toimiva pääkaupunkiseutulainen partiojohtaja ja uusi aikuinen

Tänä vuonna toimivan pääkaupunkiseutulaisen partiojohtajan ja uuden aikuisen valinnassa painotettiin erityisesti partiotoiminnan mahdollistamista poikkeuksellisena korona-aikana. Vuoden toimivaksi pääkaupunkiseutulaiseksi partiojohtajaksi valittiin Timanttipartion Kaisa Huttunen ja vuoden uudeksi aikuiseksi Kulosaaren meripartion Maisa Montonen. Isojen yhteisten kokoontumisten puuttuessa piirinjohto julkisti valinnat sunnuntaina 18.4. videotervehdyksen muodossa. Lue lisää.

Maailman 9. nopeimmat partiotaitokilpailut 19.4.

Yllätysten Brugge -teemainen leikkimielinen iltakisa tarjosi hulvatonta ohjelmaa vaeltajille ja aikuisille. Seppo.io-pelialustalla toteutettu peli vei kisaajat seikkailemaan virtuaalisesti Belgian Bruggen kaduille, kujille ja kanaaleille. Kilpailu toteutettiin verkon välityksellä, joten kisavartion jäsenet pystyivät osallistumaan kilpailuun koronaturvallisesti kukin omasta kodistaan. Luovuudella ei ollut rajaa, kun yli 200 kisailijaa keksi mitä mielikuvituksellisimpia toteutuksia erilaisiin haasteisiin.

TULOKSET:

  1. Möhö, Siuntion Koskikarat – Sjundeå Strömstarar (145 p.)
  2. Laten tervakebab, Partiotyttölippukunta Oulun Valppaat (143 p.)
  3. Kultakutri ja kolme karhua, Merituikut (142 p)
  4. Giffelit, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset (140 p.)
  5. Sopulit, Pirkkalan Pirkot (136 p.) sekä Kalakaverit, Näsijärven Kipinät (136 p.)

Onnittelut kaikille kisassa menestyneille sekä suurkiitos valtavasta määrästä toteutettuja palvelutehtäviä, eli Päivän hyviä töitä!

Lisää kisatunnelmia löydät sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla #9nopeimmat ja #seikkailujamyösaikuisille

Pssst: Jos partion aikuisena aloittaminen kiinnostaa, aloita partiopolkusi osallistumalla Tervetuloa partioon -iltakoulutukseen! Seuraava etäkoulutus järjestetään 28.4., ilmoittautuminen päättyy 25.4.

Moderni aikuisten iltanuotio – Afterwork ulkoillen 21.4.

Keskiviikkoiltana suunnattiin Metrolla Metsään -kirjan kirjoittaneen ja aktiivisen retkeilijän Elli Keisteri-Sipilän johdolla lähiretkelle Aikuisten Afterworkin merkeissä. Retkivinkkien ja mukavan keskustelutuokion jälkeen osallistujat siirtyivät omaan lähiretkipaikkaan nauttimaan keväisestä auringonpaisteesta ja kokeilemaan ohjatusti luonnossa havainnointia sekä rentoutusta. Kekseliäästi etänä ja yhdessä. Elli kannustaakin kaikkia rohkeasti liikkeelle mottonaan: ”Retki alkaa kotiovelta!” Tapahtuman tallenne julkaistaan viimeistään viikolla 18 Johtajahuoltovinkit-sivulla.

Partioviikon nuotiokirkko

Myös partiokirkkoon pääsee tänäkin vuonna osallistumaan – juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Partioviikon nuotiokirkko löytyy Youtubesta. Videota on katsottu jo yli sata kertaa!

Ne paremmat nuotiokahvit

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset toteutti maaliskuussa 2021 huoltajille kyselyn siitä, miten korona-ajan partiotoiminta on perheissä koettu. Vastauksia saatiin 1500 ja kaikista toiminta-alueemme kaupungeista. Suuri osa vastaajista piti korona-ajan partiotoimintaa hyvänä tai erinomaisena ja koki, että sillä on ollut positiivisia vaikutuksia huollettavan hyvinvointiin.

Kaikesta tästä kekseliäisyydestä ja turvallisen toiminnan tarjoamisesta lapsille ja nuorille suurin kiitos kuuluu arjen sankareille, eli kaikille vapaaehtoisille paikallisessa toiminnassa. Partioviikkokin toteutuu tänä keväänä moninaisesti, ulkona ja etäillen. Tästä syystä toimitimme lippukunnanjohtajien kautta kahvintuoksuiset terveiset valmistusohjeineen kaikkiin lippukuntiimme.

Erilainen partiovuosi 2020

Koko maailmaa mullistanut pandemia yllätti maaliskuussa myös meidät. Vaikka koronan mukana tulleet rajoitukset ovat haastaneet toiminnan toteuttamista, emme ole antaneet periksi, vaan sitkeästi etsineet uusia tapoja harrastustoiminnan mahdollistamiseen myös poikkeusoloissa. Lue lisää Partioviikolla julkaisemastamme vuoden 2020 Vuosikirjasta.

Vuoden viestintäteko 2020

Piirin viestintä- ja markkinointiryhmän jäsenistä koostunut raati keräsi vuodenvaihteessa ehdotuksia lippukunnissa vuoden 2020 aikana toteutetuista palkitsemisen arvoisista viestintä- ja markkinointiteoista. Kilpailun voittajat julkistetaan sunnuntaina 25.4. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Instagramissa.

Artikkelin kansikuva: Susanna Mikander