Muutoksia lauantain 5.9.2020 Kohtaaminen-tapahtumaan

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on päättänyt koronaviruksesta johtuvan epävarman tilanteen takia perua syksyn 2020 suurtapahtuma Kohtaamisen. Tapahtumaan oli elokuun alkuun mennessä ilmoittautunut 3100 henkilöä ja se oli tarkoitus järjestää Helsingin keskustassa. Lippukunnat saavat kuitenkin mahdollisuuden järjestää samana päivänä oman Kohtaamisensa omalla toiminta-alueellaan valmiin ohjelmarungon ja materiaalin avulla. 

Kohtaamisen järjestäminen kuukauden kuluttua suunnitellussa mittakaavassa suurtapahtumana ei olisi vastuullista koronavirustilanteen vuoksi. Emme olisi voineet taata esimerkiksi turvavälien toteutumista Kansalaistorilla, kulkueessa tai Lapinlahden puistossa ja täten varmistaa eri puolilta pääkaupunkiseutua tuhansia partiolaisia kokoavan tapahtuman turvallisuutta kaikille osallistujille. Haluamme kuitenkin tarjota lippukunnille mahdollisuuden osallistua yhteiseen syksyn aloitukseen”, toteaa piirinjohtaja Pinja Lehtinen. 

Jokainen lippukunta tai lähilippukunnat yhdessä voivat halutessaan järjestää lauantai-iltapäivänä 5.9. oman KohtaamisensaUudella tavalla järjestettävä Kohtaaminen on lippukunnille ilmainen. Piiri tuottaa kaikille yhteisen ohjelmarungon ja valmiin ikäkausittaisen Itämeri-teemaisen ohjelmamateriaalin. Lippukuntia kannustetaan toteuttamaan tapahtuma samaan aikaan, mutta materiaaleja voi hyödyntää myös myöhemmin lippukunnan tapahtumissa. 

Tarkemmat ohjeet ja tapahtuman ohjelmarunko julkaistaan perjantaina 14.8. piirin nettisivuilla www.päpa.fi/kohtaaminen ja lähetetään sähköpostilla myös kaikille lippukunnille. Piiri toimittaa mahdolliset ohjelmassa tarvittavat materiaalit syyskuun alussa lippukuntaan. 

”On ikävää, että tämänhetkinen tilanne ei mahdollista yhteistä Kohtaamistamme. Sen sijaan että kulkisimme Helsingin keskustassa, näkykäämme kaikki samana iltapäivänä oman lippukunnan toiminta-alueellamme puistoissa ja kaduilla”, kertovat Kohtaamisen johtajat Eerika Kihlström ja Piita Lehtinen. 

Jo ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan saadakseen materiaalipaketin. Mukaan pääsevät myös vielä kaikki muutkin halukkaat. Ilmoittautumista on jatkettu 21.8.2020 asti. Kuksan tapahtumaan tehtyä ilmoittautumista (kuksaan.fi/34478) voi muokata koko ilmoittautumisen ajan. Uusmaalaiset lippukunnat voivat myös osallistua edelleen halutessaan. 

Aloitetaan syksy yhdessä, yhtä aikaa, ympäri pääkaupunkiseutua! 

Lisätietoja antavat:  

Piirinjohtaja Pinja Lehtinen (pinja.lehtinen@partio.fi) 

Käytännön asioissa toimistolta Riikka Nenonen (riikka.nenonen@partio.fi)