Nuorisobarometrin teemana työ ja yrittäjyys

Nuorisobarometri on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Tällä kertaa nuorilta kysyttiin työhön ja yrittäjyyteen liittyvistä teemoista.

Yrittäjyys on pitkälti johtamista, jossa partiolaiset ovat tunnetusti taitavia. Noin vuosi sitten Oliver Sohlberg, 18, Niipperin Nuolihaukoista ja Lauri “Hollo” Hollo, 20, Kaskenpolttajista perustivat HOLS-nimisen tapahtuma-alan yrityksen.

Myöhemmin porukkaan mukaan on tullut HOLS:in viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Kerttu Tamminen, 16, Helsingin Metsänkävijöistä. Yrityksessä on työskennellyt vuoden aikana keikkamuotoisesti myös muuta työvoimaa, heistäkin suurin osa partiolaisia. 

Partio näkyy yrityksen toiminnassa monella tavalla. Sen lisäksi, että lähes kaikki yrityksessä työskentelevistä tuntevat toisensa partion kautta, näkyvät myös partion arvot yrityksen toiminnassa.  

“Erityisesti rakkaus luontoa kohtaan on jokaiselle meistä jollain tavalla tärkeä”, nostaa Kerttu.  

“Partion arvot näkyvät meidän yrityksen arvoissa ja työnteossa. Jos vertaa vaikka partiokokousta ja meidän firman toimintaa, niin aika paljon samaa löytyy”, Hollo selittää. 

Lue nuorten yrittäjien koko haastattelu seuraavasta jäsenlehti Hepusta, joka ilmestyy 13.5.2020.

Kuvat: Petteri Ojala