Ohjeet partiolaisille koronavirukseen liittyen

Julkaistu 3.3.2020

Partiotoiminta – viikkokokoukset, retket ja muut tapahtumat – voi jatkua normaalisti, kunnes THL tai muu viranomainen toisin ohjeistaa (tilanne 3.3.2020). Toimintaa ei siis ainakaan vielä ole tarpeen perua. Viime kädessähän jokainen perhe tekee itse päätöksen osallistuuko lapsi vai ei.

Flunssaisena, kuten yleensä, on hyvä pysyä kotona. Myös riskialueilla (Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Pohjois-Italia) matkustamisen jälkeen on hyvä välttää ihmisjoukkoja 14 vuorokauden ajan.

Käsihygieniaan kannattaa kokouksissa ja retkillä kiinnittää erityistä huomiota. Jos kololla on käsienpesumahdollisuus, kädet voi pestä kokouksen alussa ja lopussa. Jos pesumahdollisuutta ei ole, käsidesillä puhdistus on suositeltavaa.

Karanteeniin määrätyt helsinkiläiskoulun oppilaat eivät osallistu partiotoimintaan karanteenin aikana.

Mikäli kysyttävää aiheeseen liittyen tulee, voit olla yhteydessä toiminnanjohtaja Mimmu Mannermaahan: 040 132 7088 tai mimmu.mannermaa@partio.fi.

Mikäli tilanne muuttuu, lähetämme lisätietoja.

Ohjeet käsienpesuun ja yskimiseen: thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen.

Lisää koronaviruksesta THL:n sivuilla: thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19