Ohjeet partiotoiminnan järjestämiseen koronaepidemian leviämisvaiheessa (20.11.2020)

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 20.11.2020 pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin uusista rajoituksista ja suosituksista. Rajoitukset ja suositukset vaikuttavat myös partiotoiminnan järjestämiseen.

Tässä tiivistettynä merkittävimmät partiotoiminnan järjestämistä koskevan ohjeistuksen muutokset, tutustuthan koko ohjeistukseen osoitteessa www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/turvallinen-partiotoiminta.

• Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ulkona.
  • Johtajien lisäksi myös tarpojaikäisiä kannustetaan käyttämään kasvomaskia aina partiotoimintaan osallistuttaessa.
  • Partiota harrastetaan nyt omissa ryhmissä.
  • Epidemian ollessa leviämisvaiheessa ikäkausien tai koko lippukunnan yhteisiä kokoontumisia (retket, juhlat, myyjäiset jne.) ei tule järjestää.
  • Kasvokkain tapahtuvaa adventtikalenterimyyntiä (ovelta ovelle, kauppojen edustalla, ryhmien kokouksissa jne.) ei tule tehdä leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Pidetään yhdessä huoli siitä, että ainakaan partiotoiminnan takia pääkaupunkiseudun epidemiatilanne ei huonone entisestään ja että ryhmät voivat kokoontua livenä syyskauden 2020 loppuun saakka. Muistutattehan johtajakavereitanne, ryhmäläisiänne ja huoltajia siitä, että toimintaan voi osallistua vain täysin terveenä! Mikäli joku partiolaisen perheenjäsenistä on karanteenissa, emme suosittele osallistumista partiotoimintaan.

Piirihallitus ja piirin toimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja ohjeita päivitetään aina tarvittaessa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja HUSin ohjeistusten mukaisiksi.

Kuva: Petteri Ojala