Koronavirustilanne on jälleen huonontunut Suomessa. Noudatamme partiotoiminnassa valtioneuvoston 25.2. julkaisemia uusia linjauksia. Näin ollen aikuisten ja yli 12-vuotiaiden partiotoiminnassa siirrytään pääkaupunkiseudulla etätoimintaan. Alle 12-vuotiaiden (eli sudenpentujen ja seikkailijoiden) oman ryhmän viikkotoimintaa voi jatkaa halutessaan etätoiminnan sijaan myös ulkokokouksina, kunhan hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan.

Linjaus on voimassa näillä näkymin ainakin 28.3. asti ja suosittelemme siirtymään etätoimintaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 8.3.

Tässä ohjeet pähkinänkuoressa, lue tarkemmat ohjeistukset osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta

  • Alle 12-vuotiaiden (eli sudenpentujen ja seikkailijoiden) viikkotoiminta voi jatkua ulkokokouksina, kunhan hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan. Etäkokoukset ovat erinomainen vaihtoehto ulkokokouksille myös alle 12-vuotiaiden toiminnassa!
  • Kaikki yli 12-vuotiaiden toiminta järjestetään etämuotoisena. Tämä koskee sekä lippukunnan toimintaa (johtajistojen kokoukset, johtajahuollot, vaeltaja- ja aikuisryhmien kokoontumiset) että piirin toimintaa (piirin järjestämät tapahtumat ja koulutukset sekä piirin ryhmien ja toimikuntien kokoukset). Tämä koskee myös perhepartioryhmiä, koska näissä ryhmissä yli 18-vuotiaiden määrä on huomattavan suuri.
  • Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä (eli viikkotoiminnassa johtajina toimivia) kannustetaan THL:n suositusten mukaisesti käyttämään kasvomaskia aina partiotoimintaan osallistuttaessa, myös ulkokokouksissa.
  • Partiota harrastetaan nyt vain omissa ryhmissä. Epidemian ollessa leviämisvaiheessa ikäkausien tai koko lippukunnan yhteisiä kokoontumisia (retket, juhlat, kisat jne.) ei tule järjestää.
  • Retkien osalta kannustamme järjestämään vain ryhmien omia päiväretkiä lähialueille.
  • Tämä ohjeistus astuu voimaan heti ja on näillä näkymin voimassa ainakin 28.3. saakka.

 

Tarkemmin eri alueiden koronatilanteeseen ja ohjeistuksiin voit tutustua THL:n sivuilla.

Ajankohtaiset partion valtakunnalliset ohjeistukset koronatilanteeseen liittyen löydät osoitteesta partio.fi/korona.

Ja täältä löydät Suomen Partiolaisten puheenjohtajan Siirin terveiset kaikille partiolaisille, yhdessä tästäkin selvitään.

Jos turvallisen partiotoiminnan toteuttaminen omassa lippukunnassasi mietityttää, ole yhteydessä piirin toimistoon – löydetään yhdessä toimivat ratkaisut!

 

Kuva: Petteri Ojala