Pääkaupunkiseudun Partiolaiset tiedottaa 6/2018

Tästä löydät ajankohtaiset partioasiat sekä kesän ja syksyn tärkeimmät tapahtumat.

KLIFFA

Partiokesän kohokohtaan Kliffaan on enää reilu kuukausi aikaa. Huippua! Suunnitelmat alkavat konkretisoitumaan ja leiri onkin lähes toteutusta vaille valmis.

AiVastus kruunaa Kliffan tekijöiden leirikokemuksen

Kliffan suunnittelussa ei ole unohdettu tekijöitä. Koko leiriviikon ajan aikuisille ja vaeltajille on tarjolla huippuhauskaa, ihanan rentouttavaa, sopivan rankkaa ja aistikkaan luovaa ohjelmaa. AiVastuksen (aikuis- ja vaeltajaohjelma) ohjelmatarjontaan kuuluu perinteisen johtajakahvilan lisäksi muun muassa hikeä pintaan ja aamujoogaa tarjoava Gymi.

Rentouttavista hetkistä nautitaan Driimerissä – Aikuisten keitaalla, ja parhaat naurut koetaan Open stagen äärellä. Aivonystyröiden käytön takaa Tent Escape, Neiti Etsivä ja Kliffan murhamysteeri. Metallityöt, sormivärityöt ja Five Minute Crafts saavat luovuutesi kukkimaan eikä kuutamomelonta jätä ketään kylmäksi. Leiriheilan etsimisessä auttaa Napakymppi, ja Monttu-bileet takaavat krebaamisen riemun. Aikuisille ja vaeltajille luvassa Kliffalla nämä ja paljon muuta!

Alla olevan piirroksen löydät myös Hepun 3/2018 takakannesta.


24h on huikea kokemus kaikille – kilpailijasta tekijään 

Kun sudenpennut pakkautuvat busseihin kotimatkalle, alkaa leirissä tapahtua 24h-ohjelman pärähtäessä käyntiin. Kylillä on 24 tuntia aikaa näyttää mistä he ja heidän vartionsa ovat tehty. Matkasauvat mukana tarpoja- ja samoajavartiot levittäytyvät Evon metsiin ja näyttävät taitonsa rasteilla keräten omalle kylälleen pisteitä ja itselleen fyffeä. Jotta kaikki 2000 tarpojaa ja samoajaa pääsevät sukeltamaan 24h-ohjelmaan, tarvitaan jokaisen aikuisen ja vaeltajan panos ohjelman toteuttamiseen. 

24h-ohjelma on elämys niin itse kilpailijoille, kuin myös tekijöillekin. 400 tekijää levittäytyy 24 tunniksi Evon metsien tehtävärasteille, pankkeihin ja sattumarasteille sekä Areenan viereen yörastin yhteisiin menoihin. Osa koko ajaksi, valtaosa sopivan mittaisissa työvuoroissa.

Rakastatko mukavaa chillailua PT-kisan rastilla? 24 huippua tehtävärastia odottaa juuri sinua. Tässä pelissä ei kuitenkaan pisteistä niuhoteta ja rastimieskin pääsee vaikuttamaan peliin

Vai kiinnostaako peli ja sattuma? Pankit ja sattumarastit saattavat siis olla juuri sinua varten.

Keskuspankki, ja Respa ovat taas Yörastin sydämiä, jotka sykkivät 2000 osallistujan ja pelin tahdissa.

Huoltoa tarvitaan pitämään vatsat tyytyväisinä, kuten aina.

Yöllä myös chillaillaan. Mitä itse olisit halunnut tehdä tarpojana? Entä samoajana? Tämä jokin odottaa myös tekijäänsä – trubaduurin paikka on vielä vapaana! 

Lisätietoja ohjelmasta löydät Kliffan nettisivuilta www.kliffa2018.fi

 AJANKOHTAISTA 


Ilmoita lippukunnan syksyn aloitustapahtumasi toimistolle

Ilmoita syksyn aloitustapahtumasi toimistolle! Kaupunginosien syystapahtumat ja kyläjuhlat ovat hyviä tilaisuuksia tuoda partiota esille ja rekrytoida lisää jäseniä lippukuntaan. Näkyvyyden lisäämiseksi omalla alueella ja tapahtuman markkinoimiseksi kannattaa ottaa kaikki keinot käyttöön. www.päpa.fi/ajankohtaiset/ilmoita-aloitustapahtumasi-toimistolle  

PäPan seurakuntavaali-info
to 23.8. klo 18.00-19.30 Partioasemalla 

Mistä asioista seurakuntaneuvostossa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa päätetään? Miten ehdolle asetutaan? Mitä luottamustoimi seurakunnassa antaa ja ottaa?

Seurakuntavaaleissa 18.11. valitaan luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoihin ja yhteisiin kirkkovaltuustoihin kaudelle 2019–2022. Ehdokasasettelu päättyy 17.9. 

Tervetuloa seurakuntavaali-infoon Partioasemalle kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan vaaleihin ja kirkon luottamushenkilönä toimimiseen liittyvistä asioista ja saamaan käytännön vinkkejä ehdolle asettumiseen ja kampanjointiin. Alustajina Viivi Ali-Löytty (Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ja Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto) sekä Kira Järves (Olarin seurakuntaneuvosto ja Espoon yhteinen kirkkovaltuusto). 

Riittävän kahvitarjoilun takaamiseksi tilaisuuteen on ilmoittautuminen: kuksaan.fi/21519, viimeinen ilmoittautumispäivä ma 20.8. 

TAPAHTUMAT

Helsinki Pride 30.6. 

Helsinki Pride -viikko huipentuu lauantaina 30.6. kulkueeseen, joka starttaa Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon. Partiolaiset ovat jälleen mukana.

Oletko osallistumassa Helsinki Prideen, mutta sinulle ei ole kylttiä? Tai haluatko vain nauttia partiomaisesta seurasta keskellä kesäistä Pride-viikkoa? Tervetuloa käymään Pinkkipartion kylttityöpajalla 27.6. kello 16:00 (Partioasema, Töölönkatu 55)! Tarjolla on kyltintekovälineitä, hyvää seuraa sekä pientä purtavaa.

Lisätietoja: www.facebook.com/pinkkipartio  

Tarpojien Metsä-Kino 8.9.

Haluaisitko katsoa elokuvaa Partiosaaressa yhdessä ystäviesi kanssa illan hämärtyessä ympärillä? Metsä-Kinon ilmoittautuminen on auki 31.8. saakka osoitteessa kuksaan.fi/21112 

Metro-Punkku 15.-16.9. 

Ooks Mintis tai sujuuko Metrologia? Punkun tehtäväluettelo on julkaistu kisan nettisivuilla punkku.ept.fi! Ilmoittautumalla ennen heinäkuun loppua varmistat vartiollesi alhaisemman kisamaksun ja maittavan aamiaisen yörastilla 

Metro-Punkku sopii kaikille tarpojista ylöspäin, eikä aiempaa kisakokemusta vaadita!  


Erätaito peruskurssi 17.-23.9.

Erätaitokurssit tulevat taas! Peruskurssi soveltuu parhaiten niille, jotka kokevat tarvitsevansa opetusta ja harjoittelua peruserätaidoissa. Kurssin jälkeen kurssilainen tietää ja tuntee majoittumisen, tulenteon, retkiruuanlaiton ja suunnistuksen perusteet. Myös luonnossa liikkumisen niksit ja jokamiehenoikeudet tulevat tutuiksi. Ilmoittautuminen aukeaa pian osoitteessa päpa.fi/tapahtumat


Luotsisatelliitti 6.10. 
 

Valtakunnallisissa luotsivihjareissa käsitellään syksyllä luotsauksen haasteita, annetaan työkaluja ja tarjotaan luotsihuoltoa. Tapahtuma jalkautuu muutamalle paikkakunnalle ympäri Suomea, mutta eri tapahtumat ovat silti yhteyksissä toisiinsa. PäPan ja Uudenmaan LuotsiSatelliitti järjestetään Partioasemalla. Lue lisää: partio.fi/luotsisatelliitti. 

 

 

Kiipeilytykset 

Syksyn kiipeilytyksissä on vielä tilaa. Kiipeilytykset järjestetään kerran kuussa torstaisin Liikuntamyllyssä. Kiipeily sopii kaiken ikäisille partiolaisille. Lue lisää päpa.fi/tapahtumat. 

Kesän ja syksyn seminaarisykäys – mitä, missä, kenelle, milloin?

Lippukuntasemma, syyssemma, ryhmäsemma? Katso alla olevasta koonnista, mikä semma on just sulle: 

SYYSSEMMA
Kenelle: Kaikille yli 18-vuotiaille
Milloin: 31.8.1.9.
Missä: Kiljavalla
Miksi: Tarjolla on kova kattaus tekemistä, kuuntelemista ja oppimista johtamisen ja partion teemoista. Mikä tekee susta paremman johtajan? Entä johdettavan? Miten innostaisit muita? Entä itseäsi? Voisiko teitä olla enemmän? Tai voisitteko te tehdä entistä päräyttävämpiä tapahtumia? Onko sinussa sisua? Perjantai-iltana on piirin ryhmien ja toimikuntien omaa aikaa sekä kesäkauden päätös kaikille venetsialaisten muodossa.
Ilmoittautuminen: 12.8. mennessä Kuksaan.
Lisätietoa: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat/syyssemma-2 

LIPPUKUNTASEMMA
Kenelle: Johtokolmikolle (lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja, pestijohtaja) ja valmentajille
Milloin: 29.30.9.
Missä: Kiljavalla
Miksi: Luvassa on tuttuun tapaan työpajoja, joista saa valita itselleen mieleisen. Lisäksi LPK-semmassa osallistujat pääsevät nauttimaan markkinoista, jossa esitellään erilaisia partioon liittyviä asioita. Semmailun lomassa pääsee myös nauttimaan pienestä välipalaohjelmasta.
Ilmoittautuminen: Aikainen lintu madon nappaa, tai tässä tapauksessa aamiaisen, sillä ennen juhannusta ilmoittautuneille luvassa aamiainen sänkyyn semmasunnuntaina! Johtokolmikot kuksaan.fi/21521, valmentajat kuksaan.fi/21460, tekijät kuksaan.fi/21459.
Lisätietoa: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat/lippukuntaseminaari-2 

RYHMÄSEMMA
Kenelle:Pan luottiksille eli kaikkien ryhmien ja toimikuntien jäsenille
Milloin: 9.10.6.
Missä: Partioasemalla ja lähiympäristössä
Miksi: Viikonloppu alkaa kaikkien yhteisellä vuoden 2019 suunnittelun kick-offilla ja jatkuu ryhmien ja toimikuntien omalla ajalla lauantain ja sunnuntain ajan. Lauantai-iltana luvassa on halukkaille myös yhteinen PäPa-päivällinen. Seminaarissa on varattu runsaasti aikaa ryhmien omaan tehokkaaseen käyttöön ja oman toiminnan suunnitteluun mukavissa puitteissa. Ryhmän tai toimikunnan oman ajan käytöstä vastaa puheenjohtaja, yhdessä hallituksen jäsenen kanssa. Kannattaa sopia jo ennen seminaari yhteisiä hetkiä eri toiminnanalojen kanssa viikonlopun aikana, kun olemme kaikki saman katon alla!
Ilmoittautuminen: (Päättyi 1.6.)
Lisätiedot: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat/ryhmasemma-piiriluottiksille