Piirin hopeinen ansioristi voidaan myöntää partiojohtajalle 15−20-vuotisesta poikkeuksellisen merkittävästä ja tuloksellisesta toiminnasta piirin tai valtakunnallisen partiotyön hyväksi tai yli 20 vuoden poikkeuksellisen pitkäaikaisesta ja huomattavan menestyksellisestä toiminnasta lippukunnassa. Erityistä huomiota kiinnitetään ansioiden monipuolisuuteen eli toimintaan useissa erityyppisissä luottamus- ja johtamistehtävissä. Toiminnan tuloksellisuutta pidetään tärkeämpänä kuin monivuotisuutta.

Anna Munsterhjelm on ollut aktiivinen uudistaja partiossa niin paikallistasolla, piiritasolla kuin valtakunnallisestikin. Anna on toiminut muun muassa aluejärjestö Espoon Partiotuki ry:n puheenjohtajana, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtajana ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n puheenjohtajana.

”Pääkaupunkiseutulaiseen partioon on jäänyt Annan jäljiltä kunnianhimoa ja nälkää: Nälkää tehdä paremmin ja isommin, halu toimia partion edelläkävijöinä… Ja nälkää kasvaa. Ei ole liioittelua sanoa, että Anna on ollut kääntämässä päpalaisen ja suomalaisen partion kasvuun. Kasvutyötä riittää edelleen tehtäväksi, ei se taida koskaan loppua. Meidän nykyisten tekijöiden on kuitenkin aika eri ponnistaa eteenpäin, kun Annan kaltaiset tyypit ovat aiemminkin saaneet partion kasvamaan. Hopeista ansioristiä ei jaeta kovin usein, mutta ei tuollaisia tyyppejäkään tule kovin usein vastaan. Anna on jättänyt lähtemättömän jäljen päpalaiseen partioon”, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten varajohtaja Emma Vartiala kiitteli puheessaan.

Anna Munsterhjelmille luovutettiin sunnuntaina 25.4. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten hopeinen ansioristi numero 32. Lämpimät onnittelut!

Kuvat: Esko Raikunen ja Anna Enbuske