Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sähköinen uutiskirje 1/2018 (tammikuu)

Kliffa-vuosi 2018 alkoi, oletko valmis?

Ensi kesän pähein piirileiri lähestyy hurjaa vauhtia ja ilmoittautumisen aukeamiseen onkin enää vain muutama päivä. Ilmoittautuminen alkaa 15.1. ja se on mahdollista aina 5.3. saakka. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu Kuksan kautta. Alle 18-vuotiaat ilmoitetaan leirille huoltajatunnuksilla. Varmistattehan siis, että kaikkien huoltajatunnukset ovat Kuksassa kunnossa. Linkki ilmoittautumiseen löytyy ilmoittautumisen alkaessa leirin nettisivuilta: www.kliffa2018.fi.

Kliffalle osallistuminen on mahdollista pitkän (210€) tai lyhyen (130€) leirin ajaksi. Pitkä leiri on kaikille 23.–30./31.7. seikkailijoista aikuisiin ja lyhyt leiri 23.–26.7. sudenpennuille ja muille leirillä vähemmän aikaa viettäville. Kliffalla on myös päiväleirimahdollisuus (35€/päivä). Jokaisella leirille osallistuvalla on mahdollisuus hakea stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kesän työsuunnitelmat eivät ole vielä varmoja, voit huoletta ilmoittautua leirille kesätyötakuun turvin.

Kliffan nettisivuille ilmestyy jatkuvasti uusia pestejä. Käy kurkkaamassa, löytyisikö juuri sinulle unelmien pesti. Jos mikään pesteistä ei napannut ei hätää! Kliffalla kokeillaan uuden uutukaista pestivartio-järjestelmää, jossa leiriläiset samoajista aikuisiin pääsevät kokeilemaan erilaisia tekijäpestejä leirin aikana. kliffa2018.fi/pestit

Onko lippukuntanne päättänyt tukea Kliffalle osallistuvia? Lippukunnan tukisumma tulee olla syötettynä Kuksaan 14.1. klo 23:55 mennessä. Katso ohjeet nettisivuiltamme kliffa2018.fi/ilmoittautuminen.

Kliffan ja koulutuksen MEGAVIIKONLOPPU Kiljavalla 16.–18.3.
Kliffa ja piirin koulutusryhmä järjestävät Kiljavalla 16.–18.3. kunnon paketin koulutusta Kliffalla twistillä. Megaviikonloppu tarjoaa sen, mitä jokaisen johtajan tulisi tietää Kliffan leirielämästä sekä LPKJ-, pestijohtaja- ja ohjelmajohtajakoulutukset sekä akela-, sampo- ja luotsikoulutukset samassa paikassa samaan aikaan. Pestikoulutuksiin voi osallistua, vaikka ei Kliffalle olisikaan lähdössä. Viikonloppu on luotsivuoden kunniaksi luotseille ilmainen ja muillekin tarjolla puoleen hintaan suhteessa peruskurssihintoihin! Lue lisää: päpa.fi/kliffaviikonloppu.

Kliffan projektitoimisto etsii vahvistuksekseen projektiassistenttia työharjoitteluun. Haku 15.1. mennessä, lisätiedot osoitteesta päpa.fi/projektiassistentti-kliffalle

PS. Seuraathan Kliffaa jo aktiivisesti Instagramissa ja Facebookissa?

ONLINE-KÄMPPÄVUOROKALENTERI
Vapaita KÄMPPÄVUOROJA keväälle 2018! Piirin kämppävuorovaraukset tehdään kerralla koko vuodelle, mutta osa vuoroista on peruuntunut tai voi vielä peruuntua vuoden aikana. Seuraa siis aktiivisesti kämppien online-varauskalenteria, josta näet ajantasaisen tiedon ja voit ottaa äkkilähdön piirin kämpille. Uudet varaukset vahvistetaan piirin toimistolla viikon kuluessa: varaus.partiokampat.fi/bookings

KOKOUSVINKKEJÄ

Ryhmänjohtaja, oletko jo suunnitellut tulevan partiokevään viikkokokousten sisällöt? Inspiraatiota kaikkien ikäkausien kokouksiin löydät SP:n nettisivuilta: partio-ohjelma.fi

PäPan blogista taas löydät moninaisia kokousvinkkejä, joiden avulla ryhmäsi voi tutustua erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin.

Monet lippukunnat julkaisevat myös omia ohjelmaideoita, käy vaikka katsomassa Viikin Vesikkojen Leikkikone ja Vuokkojen uusi ohjelmaideablogi.

ESIKOULUJEN PARTIOVIIKKO
Esikoulujen partioviikon ilmoittautuminen on nyt auki! Varmista, että lähialueesi esikoulut ovat mukana ja tarjoa rohkeasti lippukuntavierailua! Innosta lähialueesi lapset partioon hyvissä ajoin. Esikoulut voivat käyttää materiaalia keväällä itselleen sopivana aikana tai virallisen partioviikon aikaan 23.–29.4.2018. Esikoulujen partioviikko on lippukunnille mainio tilaisuus tulla tutuksi paikallisen eskarin kanssa. Lisätiedot piirin nettisivuilla.

SAMOAJAT GONE WILD 2.2.
Samoajat valtaavat Teatteri Forumin, kun vuoden parhaat samoajien partiobailut räjähtävät käyntiin perjantaina 2.2.! SGW kutsuu tänä vuonna mukaan bilettämään myös luotsit ja viimeisen vuoden tarpojat. Luotseille on tiedossa omaa ohjelmaa ja ilmainen sisäänpääsy luotsivuoden kunniaksi. Mukaan voi jälki-ilmoittautua tapahtumaan asti osoitteessa kuksaan.fi/17965, ja lippuja saa myös ovelta.

Mega-KITT 7.3.
Mega-KITT eli huippuluokan koko ikäkauden tarpojatapaaminen räjäyttää käyntiin tarpojien Kliffa-vuoden kooten kaikki fiilistelemään leiriä jo etukäteen 7.3. KITTin ilmoittautuminen on nyt auki aina 18. helmikuuta saakka! Kipinkapin siis osoitteeseen kuksaan.fi/18203! Mega-KITTissä pääsette näkemään valitut maistiaiset leirin ohjelmasta ja ihmettelemään, kuinka paljon meitä onkaan Kliffalle lähdössä! Tapahtuma on luotseille ilmainen, joten tule ihmeessä rentoutumaan hetkeksi partioarjesta valmiin ohjelman äärelle.

TEEMAKOULUTUSPÄIVÄ PARTIOASEMALLA 8.4.
Keväällä piirin koulutusryhmä järjestää koko lippukunnan teemakoulutuspäivän Partioasemalla 8.4. Tällöin tarjolla on lyhyitä teemakoulutuksia koko päiväksi lippukunnan viestinnästä hallintoon. Katso tarkemmat tiedot: päpa.fi/tapahtumat

FLAKSI 25.5.-27.5.
Tänä vuonna Flaksi toimii 25.5.–27.5. samoajien Kliffa -etkoina! Tule viikonlopuksi fiilistelemään Kliffaa ja chillaamaan niin uusien kuin vanhojenkin kavereiden kanssa. Lipunmyynti alkaa SGW:ssä 2.2., laita päivät siis jo kalenteriin.