Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti.

Kokoontumisrajoitusten poistumisen myötä partiotoiminnan järjestäminen niin ulkona kuin sisätiloissakin helpottuu 1.10.2021 alkaen. Päivitetyt ohjeet löydät osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta. Alla tiivistelmä.

• Tällä hetkellä partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille harrastajille sekä sisällä että ulkona. Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ensisijaisesti ulkona, väljästi ja terveysturvallisuus huomioiden.
  • Toimintaan osallistutaan vain täysin terveenä.
  • 12 vuotta täyttäneet käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kannustamme kasvomaskin käyttöön myös ulkona, mikäli etäisyyden säilyttäminen muihin ei ole mahdollista.
  • 1.10.2021 alkaen Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Myöskään kahden metrin turvavälivaatimus ei ole tällä hetkellä voimassa. Toiminta tulee kuitenkin järjestää niin, että osallistujien pitää pystyä halutessaan välttämään fyysinen kontakti muihin osallistujiin sekä sisällä että ulkona järjestettävässä toiminnassa.
  • Ohjeistakaa osallistujat huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, yskimään ja niistämään oikein sekä säilyttämään tarvittaessa riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Huolehtikaa tilojen ja pintojen puhdistamisesta.
  • Viikkotoiminnan lisäksi ryhmien omia retkiä, ikäkausitapahtumia sekä koko lippukunnan retkiä ja tapahtumia voi järjestää. Kannustamme suosimaan ulkona järjestettäviä tapahtumia ja toteuttamaan tapahtumat mahdollisimman väljästi.
  • Kannustamme pitämään tarkasti kirjaa toimintaan osallistuneista ja kirjaamaan retkien ja tapahtumien turvallisuussuunnitelmiin myös terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet.

Pääkaupunkiseutulaista partiotoimintaa koskevissa ohjeistuksissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamat ohjeistukset koronavirustartuntojen ehkäisemisestä sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamat suositukset ja ohjeistukset harrastamiseen ja kokoontumiseen liittyen.

Ajantasaisin partiotoimintaa koskeva valtakunnallinen ohjeistus löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona.

Voit aina olla yhteydessä piirin toimistoon, jos jokin ohjeistuksissa mietityttää!

Kuva: Saana Ott