Uutista päivitetty 14.2. yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten osalta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on julkaissut 31.1.2022 päätökset, joilla lievennetään ja puretaan koronarajoituksia pääkaupunkiseudulla 1.2. alkaen.

Partiotoiminnassa tämä tarkoittaa sitä, että kaikenikäiset partiolaiset voivat jälleen kokoontua myös sisätiloissa! Yöpymistä vaativien retkien, tapahtumien ja kurssien järjestäminen on jälleen mahdollista myös yli 18-vuotiaille.

Toiminnan järjestäjällä on edelleen velvollisuus suunnitella ja toteuttaa toiminta terveysturvallisuus huomioiden. Turvallisen toiminnan suunnittelussa kannattaa hyödyntää valmista terveysturvallisuussuunnitelmapohjaa.

Tässä ohjeet tiivistetysti, tarkemmat ohjeet osoitteessa www.päpa.fi/korona

• 1.2. alkaen partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille harrastajille sekä ulkona että sisätiloissa, kunhan se tapahtuu väljästi ja terveysturvallisuusohjeistukset huomioiden. Ulkona tartuntariski on pienempi, joten kannustamme järjestämään toimintaa mahdollisuuksien mukaan ulkona.
  • Toistaiseksi toiminnan järjestäjän tulee tehdä kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma, jonka tulee olla osallistujien nähtävillä. Tämä koskee sekä yleisötilaisuuksia (tapahtumat, joissa lippukunnan ulkopuolisia paikalla) että lippukunnan omaa toimintaa. 14.2.2022 alkaen yleisötilaisuuksia voi järjestää myös sisätiloissa ilman henkilömäärärajoituksia, kunhan terveysturvallisuudesta huolehditaan. Ulkona järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ei kohdistu rajoituksia.
  • Kaikkeen toimintaan osallistutaan vain täysin terveenä.
  • Uudellamaalla on voimassa laaja kasvomaskisuositus. Kannustamme kaikkia 12 vuotta täyttäneitä käyttämään maskia sisätiloissa kokoonnuttaessa. Maskia on hyvä käyttää myös ulkona, mikäli etäisyyksien säilyttäminen ei ole mahdollista.
  • Toiminta tulee järjestää niin, että osallistujien pitää pystyä halutessaan välttämään fyysinen kontakti muihin osallistujiin sekä sisällä että ulkona järjestettävässä toiminnassa.
  • Ohjeistakaa osallistujat huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, yskimään ja niistämään oikein sekä säilyttämään tarvittaessa riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Huolehtikaa tilojen ja pintojen säännöllisestä ja huolellisesta puhdistamisesta.
  • Viikkotoiminnan lisäksi ryhmien omia retkiä ja ikäkausitapahtumia voi järjestää. Kannustamme suosimaan ulkona järjestettäviä tapahtumia ja toteuttamaan niin sisällä kuin ulkona pidettävät tapahtumat mahdollisimman väljästi.
  • Kannustamme pitämään tarkasti kirjaa toimintaan osallistuneista.
  • Mikäli jollain toimintaan osallistuneella todetaan koronatartunta, kannustamme tiedottamaan osallistujia mahdollisesta altistumisesta (muista yksityisyydensuoja).

Rajoitusten vaikutus piirin toimintaan

Partioasema on jälleen avoinna 1.2.2022 alkaen kokous- ja koulutuskäyttöön. Kannustamme iltakokousten järjestäjiä tarjoamaan osallistujille toistaiseksi myös etäosallistumismahdollisuuden.

1.2. alkaen myös yli 18-vuotiaiden harrastustoiminnan järjestäminen sisätiloissa on jälleen mahdollista. Mikäli olet saanut helmikuun alussa järjestettävään tapahtumaan liittyvän tarkemman ohjeen tai kurssikirjeen, edetään sen mukaisesti (esimerkiksi kurssin järjestäminen etämuotoisena tai uusi ajankohta myöhemmin keväällä). Mikäli muita muutoksia tulee, ollaan ilmoittautuneisiin henkilökohtaisesti sähköpostitse yhteydessä. Muutoin piirin tapahtuma- ja kurssijärjestelyissä päästään palamaan alkuperäisiin suunnitelmiin ja kuvausten mukaisiin toteutustapoihin.

Piirin toimiston fyysinen asiakaspalvelu Partioaseman toisessa kerroksessa on avoinna tiistaista torstaihin. Käytäthän kasvomaskia toimistolla asioidessasi. Huomioithan, että iso osa toimiston työntekijöistä työskentelee toistaiseksi pääsääntöisesti etänä. Jos haluat tavata jonkun tietyn työntekijän, sovithan siitä hänen kanssaan etukäteen. Toimiston yhteystiedot ja asiakaspalvelun aukioloajat löydät täältä.

Kuva: Alex Inkiläinen