Uutinen julkaistu 19.11.2021 ja päivitetty 23.11.2021 maskisuosituksen osalta.

Vallitsevasta epidemiatilanteesta johtuen Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen yleisötilaisuuksien rajoittamisesta Uudellamaalla. Päätös koskee sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa, ja yhteislaulutilaisuuksia. Rajoitukset tulevat voimaan 25.11.

Rajoitusten vaikutus joulun ajan juhliin

Monessa lippukunnassa varmasti suunnitellaan jo kovaa vauhtia syyskauden päätöstä – itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia, puurojuhlia ja joulujuhlia. 25.11. voimaan astuva rajoitus ei koske tilaisuuksia, joissa koko yleisölle on istumapaikat. Tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei järjestäjiin tai esiintyjiin.

Sisätiloissa järjestettävissä yhteislaulutilaisuuksissa tilassa voi olla korkeintaan puolet tilan maksimihenkilömäärässä. Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tapahtumaa, jonka pääasiallisena sisältönä on yhteislaulu. Yksittäisten laulujen luikauttaminen esimerkiksi lippukunnan joulujuhlassa on sallittua eikä tilaisuutta lasketa tällöin yhteislaulutilaisuudeksi. 

Joulun ajan juhlat on siis mahdollista järjestää lähes ”normaaliin” tapaan, kunhan muistetaan tartuntatautilain pykälän 58 c yleiset hygieniavelvoitteet (voimassa 31.12.2021 saakka)

  • osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • osallistujille annetaan toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta ja muista vastaavista käytännöistä, joilla estetään tartuntojen leviämistä
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • osallistujien oleskelu järjestetään toiminnan erityispiirteet huomioiden mahdollisimman väljästi. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Kannustamme edelleen järjestämään tilaisuudet mahdollisuuksien mukaan ulkona ja käyttämään sisätiloissa kasvomaskia sekä muistuttamaan osallistujia siitä, että vain täysin terveenä voi osallistua.

Viikkotoiminta, retket, leirit ja tapahtumat

Toiminnan järjestämistä helpottamaan tarkoitetut ohjeet ja vinkit on koottu osoitteeseen www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta. Voit aina olla yhteydessä piirin toimistoon, jos jokin ohjeistuksissa mietityttää!

Suositus kasvomaskin käytöstä 

Suosittelemme noudattamaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 23.11.2021 antamaa suositusta kasvomaskin käytöstä. Kannustamme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään maskia sisätiloissa kokoonnuttaessa. Maskia on hyvä käyttää myös ulkona, mikäli etäisyyksien säilyttäminen ei ole mahdollista. Maskisuositus on voimassa 16.1.2022 saakka.

THL:n ohjeet kasvomaskin käyttämiseen löydät täältä.

Kannustamme hankkimaan lippukunnalle kertakäyttömaskeja, jotta maskeja on tarvittaessa tarjolla myös niille toimintaan osallistuville, joilla sellaisia ei omasta takaa ole.

Koronapassi partiotapahtumissa

Koronapassin käyttö on vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tällä hetkellä ei ole voimassa sellaisia rajoituksia, joiden takia koronapassin käyttöä voisi edellyttää partiotapahtumissa. Piirihallitus seuraa viranomaisten antamia ohjeistuksia ja tarkentaa tarvittaessa partiotoimintaa koskevia ohjeistuksia myös koronapassiin liittyen.

Kuva: Petteri Ojala