Kohtaaminen eli Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin partioparaati kokosi partiolaiset Helsingin keskustaan sunnuntaina 4.9. juhlistamaan syyskauden avausta. Paraatin vastaanottajana toimi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

”Partioliike yhdistää ihmisiä erilaisista taustoista; partio on paikka saada merkityksellisiä kaverisuhteita”, painotti Arhinmäki puheessaan.

Hän toi esiin partio-ihanteen rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä merkitystä tänä päivänä. ”Partio on paikka tehdä ilmastotekoja: nyt on aika tehdä yhdessä tekoja luonnon puolesta”, Arhinmäki sanoi. Hän kuvasi, kuinka ollessaan mukana helsinkiläisen Kulman Kiertäjät -lippukunnan toiminnassa vaikuttivat siellä tehdyt vaellukset ja luontoretket vahvasti hänen nykyiseen luontosuhteeseensa muodostumiseen.

Kohtaaminen aloitti partion syyskauden vauhdilla. Suomen Partiolaiset kertoi aiemmin tänä syksynä, että partion jäsenmäärä on ollut nousussa jo kolmatta vuotta peräkkäin niin pääkaupunkiseudulla kuin valtakunnallisesti. Kaikkiaan partiotoimintaan osallistuu vuosittain noin 65 000 partiolaista.

Lippukunnat ympäri Uudenmaan kokoontuivat paraatiin ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen.
Kuva: Hanna Kimmonen
Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki toimi paraatin vastaanottajana.
Kuva: Hanna Kimmonen

Paraatin aloitus- ja päätöspaikkana toimi Senaatintori.