Etelä-Suomen aluehallintovirasto lievensi HUS-alueen kokoontumisrajoituksia 4.9. alkaen. Lievennysten myötä partiotoiminnan toteuttaminen niin sisällä kuin ulkonakin helpottuu. Päivitetyt ohjeet rajoitukset huomioivan partiotoiminnan järjestämiseen löydät osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta. Alla tiivistelmä.

• Tällä hetkellä partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille harrastajille sekä sisällä että ulkona. Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ensisijaisesti ulkona, väljästi ja terveysturvallisuus huomioiden.
  • Toimintaan osallistutaan vain täysin terveenä.
  • 12 vuotta täyttäneet käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kannustamme kasvomaskin käyttöön myös ulkona, mikäli etäisyyden säilyttäminen muihin ei ole mahdollista.
  • Kahden metrin turvavälivaatimus ei ole tällä hetkellä voimassa. Toiminta tulee kuitenkin järjestää niin, että osallistujilla on mahdollisuus olla väljästi. Sisätiloissa pidettävissä yli 10 hengen kokoontumisissa voi olla samaan aikaan paikalla korkeintaan puolet tilan maksimikäyttäjämäärästä. Ulkotiloissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta osallistujien pitää pystyä halutessaan välttämään fyysinen kontakti muihin osallistujiin.
  • Ohjeistakaa osallistujat huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, yskimään ja niistämään oikein sekä säilyttämään tarvittaessa riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Huolehtikaa tilojen ja pintojen puhdistamisesta.
  • Ryhmien omien retkien, ikäkausitapahtumien sekä koko lippukunnan retkien ja tapahtumien osalta kannustamme huolehtimaan siitä, että korkeintaan puolet kolon, kämpän tai linja-auton maksimikapasiteetista (viranomaisen määrittelemä enimmäisosallistujamäärä) on käytössä.
  • Kannustamme pitämään tarkasti kirjaa toimintaan osallistuneista ja kirjaamaan retkien ja tapahtumien turvallisuussuunnitelmiin myös terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet.

Pääkaupunkiseutulaista partiotoimintaa koskevissa ohjeistuksissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamat ohjeistukset koronavirustartuntojen ehkäisemisestä sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamat suositukset ja ohjeistukset harrastamiseen ja kokoontumiseen liittyen.

Ajantasaisin partiotoimintaa koskeva valtakunnallinen ohjeistus löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona.

Voit aina olla yhteydessä piirin toimistoon, jos jokin ohjeistuksissa mietityttää!

Kuva: Susanna Hyötyläinen