Kesäkausi alkaa olla takana ja on aika kääntää katseet syksyn viikkotoiminnan käynnistämiseen.

Epidemiatilanne ei valitettavasti kesän aikana helpottanut, joten tänäkin partiosyksynä toimintaamme sävyttävät erilaiset koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset.

Ajantasaisin partiotoimintaa koskeva valtakunnallinen ohjeistus löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona.

Pääkaupunkiseutulaista partiotoimintaa koskevissa ohjeistuksissa huomioidaan THL:n ja OKM:n antamat ohjeistukset koronavirustartuntojen ehkäisemisestä sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamat suositukset ja ohjeistukset harrastamiseen ja kokoontumiseen liittyen.

Tällä hetkellä harrastustoiminnan järjestäminen kasvokkain on pääkaupunkiseudulla mahdollista, joten kannustamme lippukuntia toivottamaan uudet ja vanhat jäsenet jälleen viikkotoiminnan pariin!

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta, tässä tiivistelmä ohjeista:

• Tällä hetkellä vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaa voi järjestää sekä sisällä että ulkona. Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ensisijaisesti ulkona, väljästi ja terveysturvallisuus huomioiden. Sisätiloissa kokoonnuttaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota lähikontaktien vähentämiseen ja siihen, että osallistujilla on mahdollisuus pitää riittävä etäisyys muihin osallistujiin.
  • Ohjeistakaa osallistujat huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, yskimään ja niistämään oikein sekä säilyttämään tarvittaessa riittävä etäisyys muihin osallistujiin.
  • 12 vuotta täyttäneet käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kannustamme kasvomaskin käyttöön myös ulkona, mikäli riittävän etäisyyden säilyttäminen muihin ei ole mahdollista.
  • Kannustamme järjestämään alkusyksystä yöretket ensisijaisesti vain oman ryhmän kesken.
  • Kannustamme järjestämään ikäkauden tai koko lippukunnan alkusyksyn yhteiset kokoontumiset ulkona toteutettavina päivätapahtumina. Mikäli tapahtuma kuitenkin sisältää yöpymisen, kannustamme järjestämään yöpymisen telttamajoituksena max. 2–3 hengen ryhmissä.
  • Kannustamme pitämään tarkasti kirjaa toimintaan osallistuneista ja kirjaamaan retkien ja tapahtumien turvallisuussuunnitelmiin myös terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet.
  • Muussa kuin lasten ja nuorten viikkotoiminnassa (esimerkiksi johtajiston kokoukset, johtajahuollot) kannustamme noudattamaan voimassa olevia kokoontumista koskevia ohjeistuksia: osallistujilla tulee niin ulko- kuin sisätiloissakin olla mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys muihin osallistujiin.
  • Muistutuksena: toimintaan voi osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee myös johtajistoa.

HUS-alueen yleiset rajoitukset ja suositukset löydät täältä: www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/koronavirusepidemiatilanne-rajoitukset-ja-suositukset

12 vuotta täyttäneiden ajanvaraus koronarokotukseen: www.koronarokotusaika.fi

Rajoitusten vaikutus piirin toimintaan

Kurssien ja tapahtumien osalta koronarajoitukset huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa ja osallistujat ohjeistetaan erikseen. Toiminta järjestetään kasvokkain tai etänä epidemiatilanteesta ja viranomaisohjeistuksista riippuen. Kuten muuhunkin partiotoimintaan, myös piirin toimintaan osallistutaan vain täysin terveenä.

Piirin ryhmät ja toimikunnat voivat kokoontua Partioasemalla, kunhan kasvomaskien käytöstä ja riittävästä käsihygieniasta huolehditaan. Osallistujien tulee voida pitää riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Kannustamme kokousten järjestäjiä tarjoamaan mahdollisuuden osallistua ryhmien ja toimikuntien kokouksiin myös etänä.

Piirin toimiston fyysinen asiakaspalvelu Partioaseman toisessa kerroksessa on avoinna tiistaista torstaihin. Käytäthän kasvomaskia toimistolla asioidessasi. Huomioithan, että iso osa toimiston työntekijöistä työskentelee toistaiseksi pääsääntöisesti etänä. Jos haluat tavata jonkun tietyn työntekijän, sovithan siitä hänen kanssaan etukäteen. Toimiston yhteystiedot ja asiakaspalvelun aukioloajat löydät täältä.

Artikkelikuva: Alex Inkiläinen