PäPan piirikohtaiset koronaohjeet (päivitys 17.11.2020)

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja HUS ovat antaneet uudet suosituksensa koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi harrastustoiminnassa.

Tässä merkittävimmät muutokset tiivistettynä, lue tarkemmat ohjeistukset piirin nettisivuilta osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta.

• Viikkokokousten kasvatuksellinen osuus voidaan pitää sisätiloissa, kunhan kololla on vain yksi ryhmä kerrallaan ja kolon pintojen puhdistamisesta huolehditaan ryhmien välillä.
  • Johtajia kannustetaan käyttämään kasvomaskia aina partiotoimintaan osallistuttaessa.
  • Partiota harrastetaan nyt ensisijaisesti omissa ryhmissä. Ryhmien sekoittumista vältetään tapahtumissa ja retkillä.

Pidetään huoli, että ainakaan partiotoiminnan takia pääkaupunkiseudun epidemiatilanne ei huonone entisestään!

Tavoitteena on, että ryhmät voivat toimia livenä koko kauden 2020 loppuun ja vältämme siirtymisen etäpartiotoimintaan. Näitä nyt voimassa olevia suosituksia höllennetään heti, kun se on mahdollista.

Jotta pystyisimme omalta osaltamme edesauttamaan sitä, että yhteiskuntaa ei tarvitse sulkea, järjestetään oma toimintamme suositusten mukaisesti omissa ryhmissä, ryhmiä sekoittamatta ja väljästi kokoontuen.

Suunnitelkaa siis lippukunnan toimintaa yhdessä, mutta toteuttakaa erikseen!

Kuva: Petteri Ojala