SE tulee taas! Suurempana, komeampana ja yhteisiä elämyksiä tihkuvana Päpan talvileiri on kokemus, jolta et halua olla pois. Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten partiolaisten yhteinen talvielämys Helmi-talvileiri järjestetään jo kolmannen kerran. Hiihtolomalla 2017 täyttyy Kiljavan leirikeskus seikkailijoista ja sitä vanhemmista partiolaisista 21.-25.2. Sudenpennut leireilevät muutaman päivän lyhyemmän leirin 23.-25.2.

Leirillä pääsee turvallisessa ympäristössä ja kokeneiden talviretkeilijöiden ympäröimänä kokemaan ja oppimaan talviretkeilyn saloja, jotka pohjimmiltaan ovat usein vain yksinkertaisia niksejä. Ohjelmasta löytyy kuitenkin haastetta myös talvileirikonkareille, jotka pajunvitsasta ja rinkan remmeistä rakentavat lumikengät vaikka lumimyrskyssä. Tässä tapauksessa kannattaa muuten tsekata leirin avoimet pestit. Extremeä kaipaavat pääsevät toteuttamaan itseään vaikkapa hyisen avannon avulla ja tunnelmoijat pääsevät fiilistelemään iltanuotiota pimeässä talviyössä tähtitaivaan alla satojen uusien ja vanhojen partiokavereiden ympäröimänä.

Helmellä majoittaudutaan lämpimissä talviteltoissa, mutta leirillä pääsee rakentamaan ja tutustumaan vielä perinteisempään talvimajoitukseen – igluun. Perinteisiä partiomaisia talviaktiviteetteja ei ole unohdettu. Luvassa ainakin napakelkkailua, lumiveistoksia ja lumikenkäilyä.

Ilmoittautuminen Helmelle on nyt käynnissä! Helmelle ilmoittaudutaan kuksan kautta. Tarkemmat ohjeet löytyvät päpa.fi/ilmoittaudu-helmelle

Kuva: Joosef Abokther

joosef-abokther-helmi-torstai