Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuoden 2019 toimintakalenteri on nyt julkaistu sähköisenä Issuussa ja se löytyy myös PDF-tiedostona täältä. Kalenteriin on koottu lippukuntien toiminnansuunnittelua helpottamaan kaikki piirin vuoden 2019 ohjelma- ja koulutustapahtumat sekä osa Suomen Partiolaisten tapahtumista. Kannen kuva: Hanna Kimmonen / Kliffa.

Vuoden 2019 ohjelmapainotus “Ulos koloilta” näkyy useassa piirin tapahtumassa vuoden aikana. Ohjelmapainotuksen teemaa voi käyttää myös lippukunnan omissa tapahtumissa vuoden aikana, vaikkapa lippukunnan kesäleirillä. Myös edellisen Luotsivuosi-ohjelmapainotuksen oppeja hyödynnetään esimerkiksi syksyllä järjestettävässä luotsitapaamisessa.Vuosi 2019 on myös lippukuntien kesäleirien aikaa! Keväällä pidetään tuttuun tapaan lippukuntaleiri-iltoja, joissa lippukunta saa apua ja tukea oman leirinsä järjestämiseen.

Ensi kesänä PäPa järjestää myös ensimmäisen samoajaleirinsä Kavalahdessa 13.-17.6. Samoajaleirillä toteutetaan kolmen johtajan mallia, jossa jokaisella johtajalla on oma vastuualueensa oman osaamisen ja pääasiallisen mielenkiinnon mukaan. Lähde mukaan ja ole pala päpalaista historiaa! Tutustu leirinjohtajiin kalenterissa kesäkuun kohdalla:

Kun olet päättänyt, mihin haluat itse osallistua tai mihin tapahtumaan lippukuntasi on lähdössä, tutustu yleiseen ilmoittautumisohjeeseen toimintakalenterin ensimmäisellä sivulla:
  •  Ilmoittautuminen pestikoulutuksiin ja -kursseille kannattaa tehdä aina heti kauden alussa: tammikuussa ja elokuussa. Näin pääsy suositummille kursseille varmistuu.
  •  Kilpailuihin ja nuorempien ikäkausien tapahtumiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti ryhminä, jolloin ilmoittautumisessa käytetään vartion- tai ryhmänjohtajan partio-ID:tä. Tällöin siis riittää yksi ilmoittautuminen ryhmää kohden. Tapahtumiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti noin kuukautta ennen tapahtumaa – tarkan ilmoittautumispäivämäärän löydät piirin nettisivuilta: www.päpa.fi/tapahtumat.
Tervetuloa kouluttautumaan ja osallistumaan tapahtumiin koko johtajiston ja lippukunnan voimin!
Tiivistelmä vuoden 2019 päivämääristä löytyy kalenterin toiselta aukeamalta:

Terveisin Pinja, Senni ja Hanna

Toimintakalenteri löytyy sähköisesti osoitteesta:
https://issuu.com/heppu/docs/toimkale2019_issuu