Partio alkaa pian – liity nyt!

Partiossa nuoret tekevät itse ja suunnittelevat toimintaa yhdessä innostuen. Partio on maailman paras harrastus kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Partio on hauska, elämyksellinen ja vieläpä hyödyllinenkin harrastus. Se on elämää, seikkailua ja maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Partio tukee nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen yksilönä ja ryhmän jäsenenä.

Partio tarjoaa johtamiskokemuksia, elämyksiä ja uusia asioita nuorille ja aikuisille. Partiossa tutustuu myös mahtaviin tyyppeihin ja saa elinikäisiä ystävyyssuhteita. Jopa moni seurustelusuhdekin on saanut alkunsa partiossa.

Partion voi aloittaa oli ikää 7 tai 70. Partio on kaikille avointa toimintaa! Partio on lisäksi edullinen harrastus. Maksamalla noin 60 euroa vuodessa jäsenmaksua, pääset osallistumaan partiotoimintaan ja samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Summa vaihtelee hieman riippuen lippukunnan omasta vuosimaksusta.

Näin pääset mukaan toimintaan

1. Löydä lähin partiolippukuntasi täältä. Voit myös soittaa toimistollemme p. 09-88651222 8.8. alkaen.
  2. Ota yhteyttä lippukuntaan tai jätä yhteystietosi lomakkeen kautta niin autamme sinua löytämään sopivan tehtävän tai lippukunnan.
    Huomioithan, että tietyillä alueilla toiminta on erittäin suosittua ja lapset saattavat joutua odottamaan toimintaan mukaan pääsemistä. Voit siinä tapauksessa kysyä myös paikkaa toisesta lippukunnasta.

Partion voi aloittaa myös aikuisena!

Sinulla ei tarvitse olla esitietämystä partiosta, leireilykokemusta tai valmiita ohjelmanumeroita takataskussa. Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Partioon liittyville aikuisille on tarjolla Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää sinut partioon ja partiolaisuuteen. Jätä yhteystietosi täällä, niin etsitään juuri sinulle sopiva tehtävä.

Partio on elämyksiä ja seikkailua.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on pääkaupunkiseudulla toimivien 130 partiolippukunnan eli yli 10 000 jäsenen muodostama piirijärjestö. Toiminta-alueitamme ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa, joissa kokoontuu viikoittain lähes 900 lasten ja nuorten partioryhmää. Partioharrastaminen mahdollistetaan vapaaehtoisvoimin, ja pääkaupunkiseudulla teemmekin vuosittain miljoona tuntia vapaaehtoistyötä. Se vastaa noin 600 nuorisotyöntekijän työpanosta. www.pääkaupunkiseudunpartiolaiset.fi